Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Van Putten wint Druivenschaaktoernooi

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Schaken - Henk van Putten heeft dit weekend het 73ste Druivenschaaktoernooi gewonnen. In de eerste ronde hadden favorieten Van Putten en Menno Pietersma remise tegen elkaar gespeeld. Nadat ze in de tweede ronde beiden hadden gewonnen, stonden zij voorafgaand aan de laatste ronde samen bovenaan. Pietersma verloor en Van Putten won, en stelde daarmee zijn zege veilig.

Zaalvoetbal - Met een 1-5 zege op Vios'79 heeft FC Westland zich geplaatst voor het landelijke bekertoernooi. De Westlanders verzuimden de klus voor de pauze al af te maken en keken halverwege tegen een 1-1 stand aan. In de tweede helft stelde FCW orde op zaken en liep het uit naar 1-5.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus heeft samen met de Duitse Tatjana Maria de derde ronde van het dubbelspel op de US Open bereikt. De twee waren in New York in drie sets te sterk voor Nadija Kichenok (Oek) en Danielle Collins (VS): 6-4, 3-6, 7-5.

Vrijdag

Handbal - De gezamenlijke jongensteams van Quintus en Velo en het tweede mannenteam van Quintus doen vanaf dit seizoen in de competitie mee onder een nieuwe naam. Vanwege de samenwerking tussen de twee clubs heten de ploegen straks Uni-Verde. "De gekozen naam symboliseert de samenwerking: Uni en vanuit het groen: Verde, verenigd groen. Groen staat voor duurzaam, het Westland, groente/planten, de clubkleuren van Quintus en Velo", zo melden de clubs.

Hockey - De mannen van HV Westland hebben donderdagavond een oefenwedstrijd gewonnen. Het tweede team van Schiedam werd met 5-3 verslagen.

Korfbal - De oefenderby tussen ODO uit Maasland en ckc Maassluis is geëindigd in 15-14. "Ze zeggen dat bij oefenwedstrijden uitslagen er niet toe doen, maar tegen de buur winnen is wel lekker", aldus ODO op sociale media.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus heeft in het dubbelspel van de US Open de tweede ronde bereikt. De 32-jarige Monsterse vormt daar een duo met Tatjana Maria uit Duitsland. De twee waren woensdagavond in drie sets te sterk voor het Amerikaanse koppel Ashlyn Krueger/Angela Kulikov: 6-7, 6-3, 7-6.

Woensdag

Voetbal - FC 's-Gravenzande heeft dinsdagavond in een oefenwedstrijd gewonnen van eersteklasser FC Skillz. Het werd liefst 5-0 voor de vierdedivisionist. Het zaterdagelftal van Westlandia speelde gelijk tegen Wippolder (1-1) en VDL kwam bij Vierpolders niet verder dan 2-2. Lyra verloor met 0-3 van het Delftse Concordia.