Archief
De 100 van het Westland

De 100 van het Westland

De 100 van het Westland haalt meer dan 10.000 euro op

De 100 van het Westland, een 24 uur durende wandeltocht van 100 kilometer, heeft zeker 10.000 euro opgehaald. Dat vertelde Richard Prins op WOS Radio.

Vrijdagmiddag gingen zeven deelnemers van start met de intentie om 100 kilometer te wandelen. 24 uur later kwamen daar vier van aan bij het eindpunt, waaronder initiatiefnemer Richard Prins. "Mijn voeten zien er anders uit dan gister", vertelde hij bij WOS Sport. "We hebben niet geslapen, want anders kom je niet aan die kilometers. Tussendoor deden we wel een bakkie en we werden goed verzorgd door de organisatie."

Het opgehaalde bedrag van 10.000 euro voor Team Westland is een eerste tussenstand. Dat bedrag kan namelijk nog oplopen volgens Prins. "Door de drukte van de organisatie moet er nog wat rekenwerk gebeuren. Maar in de loop van de week gaan we het definitieve bedrag op Facebook bekendmaken", aldus Prins.

Route

De 100 kilometer lange route ging door heel het Westland. "Vorig jaar hebben we een route gemaakt met de gedachte dat we sowieso door alle dorpskernen heen komen. Dat we niet 20 rondjes om de kerk heen hoeven te lopen", vertelt Prins. Tijdens de route liepen geregeld andere mensen mee om de groep wandelaars te steunen. "Om ons een hart onder de riem te steken, geweldig."

Richard Prins vertelde over zijn tocht op WOS Radio.

'Uit de klauwen gelopen'

Vorig jaar verzon Richard Prins voor Team Westland de actie om 100 kilometer te gaan wandelen. "Vorig jaar hebben we de eerste editie gedaan. Het was de gedachte dat ik als individu de 100 kilometer ging wandelen. Dat is toen een beetje uit de klauwen gelopen, omdat er steeds meer mensen mee wilden gaan lopen", vertelt Prins.

Gaat Prins volgend jaar weer 100 kilometer lopen? "Ik moet daar nog effe 24 uurtjes over slapen, maar ik denk het wel", vertelt hij lachend.

Vrijdag maakten we een reportage van de start van De 100 van het Westland.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland