Archief
WOS/Jan Cammeraat

WOS/Jan Cammeraat

Provincie en gemeente krijgen persoonlijk bezoek van protestgroep Duinvallei Watergat

Bewonersgroep Monster Noord en Natuurlijk Delfland/Westland hebben vrijdag hun ideeën gepresenteerd over hoe Duinvallei Watergat ingericht zou moeten worden.

De organisatie van de bijeenkomst had zowel de provincie Zuid-Holland als de gemeente Westland uitgenodigd om hun ideeën - Groen hart voor Watergat - te overhandigen. Deze lieten echter weten dat zij de ideeën moesten opsturen. De protestgroep neemt hier geen genoegen mee. "Wij gaan de ideeën nu persoonlijk langsbrengen", aldus Geert van Poelgeest, voorzitter Natuurlijk Delfland. De ideeën zijn vrijdag in ontvangst genomen door Alex Ouwehand van Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland.

Op de bijeenkomst kwamen vooral bewoners van de Rijnweg af. Zij begrijpen niet dat er aan de ene kant natuur wordt afgebroken en er op een andere plek natuur moet worden opgebouwd. Een van de genodigden was de fractievoorzitter van Westland Verstandig, Peter Duijsens. Hij gaf aan dat het realiseren van de bouwplannen in principe via de politieke weg een gelopen koers was. Het enige dat de bouw eventueel nog tegen kan houden is een weg via de Raad van State of nieuwe stikstofmaatregelen in het gebied die de bouw tegen kunnen houden.

Al een aantal jaren spannen Bewonersgroep Monster Noord en Natuurlijk Delfland/Westland zich in om Duinvallei Watergat aan de natuur te geven. Dit om Zuid-Holland en Westland meer natuur te geven voor plant, dier en mens. Watergat is een gebied dat volgens beide partijen zeer grote potentie heeft om veel grotere natuurwaarden te hebben. "Het kan een bufferzone zijn voor het naastgelegen Solleveld als Natura 2000-gebied", zegt Van Poelgeest.