WOS/Gerard van Dijk

Excelsior Maassluis wint na spannend duel van Jong Almere City

In een razend spannend duel heeft Excelsior Maassluis weten te winnen van Jong Almere City. Excelsior Maassluis had de overwinning hard nodig, nadat het in de vorige twee duels pas één punt haalde.

Het spel werd voornamelijk gespeeld op de helft van Excelsior Maassluis. In het eerste half uur kwam Excelsior al een paar keer goed weg bij kansen van Jong Almere City. Toch was het Pieter Langedijk die Excelsior Maassluis op voorsprong bracht. Ook daarna kroop de ploeg vaak door het oog van de naald. Maar ondanks het spelbeeld scoorde Excelsior na iets meer dan een half uur ook de 2-0 via Sanches Angulo.

Na rust maakte Bram Wennekers ook nog eens de 3-0. Daarna wist Almere de vele kansen toch om te zetten in doelpunten. Zo stond het na 65 minuten spelen 3-2. Het was daarna even billenknijpen, totdat Excelsior Maassluis wederom uitliep. Gabri Urbanus maakte de 4-2. Maar ook weer daarna maakte Almere de aansluitingstreffer, waarna het tien lange minuten werden. In die laatste minuten maakte Devin Plank de laatste treffer. Waardoor een razend spannend duel eindigde in 5-3.

FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande wilde na een gelijkspel vorige week nu weer winnen in de vierde divisie. De ploeg begon ook zeker gemotiveerd aan de wedstrijd, want na drie minuten maakte Roy van Beek namens 's-Gravenzande al de openingstreffer. De ploeg kon die voorsprong alleen niet lang volhouden. Tien minuten later kwam Feyenoord op gelijke hoogte via Jeremy van Uunen, voormalig speler van Westlandia. En Feyenoord maakte voor rust ook de 1-2. Na rust kwam 's-Gravenzande wel met kansen, maar niet tot scoren. Feyenoord deed dat wel en scoorde de 1-3, wat ook de eindstand was.

Westlandia wint derby

In de districtsbeker stond de derby Velo - Westlandia op het programma. Westlandia begon sterker aan de wedstrijd. Na zo’n tien minuten werd dat ook beloond met een 0-1 voorsprong. Tim van der Voort tikte de bal binnen na een voorzet van Stefan Bron. Het spel ging daarna vooral op en neer. Waarbij er veel balverlies was aan beide kanten. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld, waar Van der Voort zijn tweede doelpunt maakte. Vlak voor het einde maakte Aimen Said namens Velo toch de aansluitingstreffer, waardoor de eindstad 1-2 werd.

Excelsior Maassluis - Jong Almere City 5-3 (2-0)