Archief
WOS

WOS

Bussen EBS vallen regelmatig uit door personeelstekort

Streekvervoerder EBS kampt met personeelstekorten. Daardoor komt het regelmatig voor dat bussen in de regio uitvallen. Dat bevestigt een woordvoerder aan de WOS.

Eerder al stelde de fractie Westland Verstandig vragen aan het college over de uitval van bussen. Zij kregen regelmatig klachten van bewoners over de streekvervoerder. Zo luidde één van de berichten: "Mijn dochter is sinds deze week weer naar school, maar heeft de afgelopen twee dagen voor niks op het station gestaan. De halte verviel en de volgende bus zou anderhalf uur later komen."

Personeelstekort

Inmiddels heeft een woordvoerder van EBS een reactie gegeven over de situatie. Hij vertelt dat er sprake is van personeelstekort. "De oorzaak ligt in de vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en een hoger ziekteverzuim", aldus EBS. Hierdoor kampen ze per dag soms met een tekort van wel acht chauffeurs. "De diensten die daardoor niet rijden zijn ritten in een grotere regio, waaronder ook in Westland en Midden-Delfland.

Verbetering

EBS geeft aan dat de situatie op korte termijn nog niet opgelost zal zijn. "We verwachten eind september wel verbetering. Afgezien van het feit dat de meeste medewerkers dan weer terug zijn van vakantie, stromen er ook nieuwe collega’s in", aldus EBS.

Tot die tijd probeert de streekvervoerder te voorkomen dat reizigers voor grote verrassingen komen te staan. "Lijnen met een lage frequentie proberen we te ontzien, zodat de wachttijd tussen twee bussen zo kort mogelijk blijft. Daarnaast proberen we te voorkomen dat er twee ritten achter elkaar op eenzelfde lijn uitvallen."