Archief
WOS

Westland Korenfestival keert terug

Na een afwezigheid van drie jaar, wordt op 17 september weer het Westland Korenfestival gehouden. Na het stoppen van de vorige organisatoren, is de organisatie dit keer in handen van Koor4Fun en Café De Slimmerick.

De elfde editie van het korenfestival was in 2019 voorlopig de laatste. Daarna volgden twee coronajaren, waarin het houden van dit evenement niet mogelijk was. Vorig jaar was die ruimte er weer, maar was er geen organisatie. Het bestuur van de Stichting Westland Korenfestival was er namelijk mee opgehouden. "De ingewikkelde regelgeving en het steeds lastiger worden de begroting sluitend te krijgen, dwingt ons helaas tot dit besluit", zo was de mededeling.

De Slimmerick en Koor4Fun pakken de draad nu dus weer op. "Wij sponsoren altijd Koor4Fun en toen hadden we het erover hoe een groot gemis het is, dat het korenfestival niet meer in Naaldwijk plaatsvindt", vertelt Tiffany den Ouden van De Slimmerick op WOS Radio. "Toen zijn we er eigenlijk op gekomen om het samen te organiseren bij De Slimmerick."

Havenplein

Het festival is overigens dit keer een stuk kleiner van opzet. Waar de koren voorheen verspreid door heel het Naaldwijkse centrum optraden, staat er nu alleen een podium op het Havenplein.

Programma

13.30 - Timeless
14.25 - Prestige
15.20 - Koor4Fun
16.15 - Kassenbouwerskoor
17.00 - The Grand Finale met alle koren

Als het festival een succes wordt, keert het ook volgend jaar weer terug.

In De WOS van 4 tot 6 spraken we met Tiffany den Ouden van De Slimmerick: