Archief
WOS/Martijn Molenaar

Verburch nieuw in tweede klasse: 'Maximale eruit halen'

Het eerste elftal van Verburch speelt dit seizoen, voor het eerst sinds het is overgestapt naar de zaterdag, in de tweede klasse. Trainer John Zuijderwijk gaat op dit niveau niet voor 'slechts' handhaving. "Wij willen elke wedstrijd winnen."

De Poeldijkse club promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse. Dat zorgde voor veel blijdschap in het dorp. "Ik moet eerlijk zeggen, hoe vaak ik hier in het dorp wel niet ben gefeliciteerd. Daardoor zie je wel wat voor een begrip Verburch hier is in Poeldijk en ook heel Westland", zegt Zuijderwijk.

Inmiddels is de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer even bezig. De coach ziet dat het met het scorend vermogen van zijn ploeg wel goed zit. "Van Naaldwijk wonnen we met 5-2 en zaterdag speelden we tegen Honselersdijk, dat gewoon een goede ploeg is, en verloren we met 6-4. We stonden wel met 0-3 en 2-4 voor."

"We krijgen de doelpunten wel iets te makkelijk tegen. Als je vier doelpunten maakt, moet je de wedstrijd in principe winnen", vervolgt Zuijderwijk. "Ik hou van aanvallend voetbal, vooruit spelen. Maar als vooruit speelt, geef je achterin een beetje ruimte weg en heb je kans dat een ploeg als Honselersdijk die benut."

Vince van der Knaap

De doelpunten werden vorig seizoen veel gemaakt door Vince van der Knaap, die zich uiteindelijk kroonde tot topscorer van het Westland. Schiet hij ze een niveautje hoger er ook zo makkelijk in? "Die kwaliteiten heeft hij. Iedere ploeg weet dat Vince makkelijk scoort", zegt zijn coach. "Hij zal wat vaker worden bewaakt, maar ik denk dat jongens om Vince heen iets meer ruimte gaan krijgen, waardoor zij ook makkelijk scoren."

Doelstelling

Een echte doelstelling heeft Zuijderwijk voor komend seizoen niet. "Zeggen dat we spelen voor handhaving vind ik te makkelijk. Wij willen elke wedstrijd winnen. We gaan er alles aan doen. Als we derde worden, is het super. Worden we vijfde, is het super. Worden we achtste, is het goed. Als we maar alles er aan hebben gedaan. Daar gaat het om."

"In mijn eerste jaar bij Verburch speelden we ook voor handhaving. Toen stonden we in de winterstop tweede, toen was het gevoel: oh, we kunnen niet meer degraderen. Nee, ik wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen. Op welke plaats het ook is, we moeten het maximale eruit halen."

Beluister het hele gesprek met John Zuijderwijk: