Archief
WOS

WOS

'De 100 van het Westland' weer van start: 100 kilometer lopen in 24 uur

Een groepje wandelaars is vrijdagmiddag, om 12.00 uur precies, vanaf touwtrekvereniging De Noormannen in 's-Gravenzande op pad gegaan voor de tweede editie van De 100 van het Westland.

Vorig jaar verzon Richard Prins voor Team Westland de actie om 100 kilometer te gaan wandelen in het Westland ten behoeve van het goede doel Team Westland. "Vorig jaar hebben we de eerste editie gedaan. Het was de gedachte dat ik als individu de 100 kilometer ging wandelen. Dat is toen een beetje uit de klauwen gelopen, omdat er steeds meer mensen mee wilden gaan lopen", vertelt Prins. Vrijdag begon de tweede editie met zeven wandelaars aan de start.

"Dit jaar doen er inderdaad zeven mee met de gehele 100 kilometer", gaat Prins verder. "Maar er zijn heel veel mensen die tussendoor even een uurtje of twee meelopen met ons." Met de wandeling wordt geld opgehaald voor Team Westland. Het is de bedoeling dat de wandelaars zaterdagmiddag, precies 24 uur na de start, weer aankomen bij de touwtrekvereniging.

Niet getraind

"Dit jaar loopt er eentje mee die helemaal niet getraind heeft en hij heeft ook nog eens nieuwe schoenen", lacht Prins. Steef heeft inderdaad niet getraind: "Dat klopt, het was niet de bedoeling, maar het liep allemaal net even wat ander dan gepland." Toch heeft Steef goede moed dat hij een heel eind gaat komen. "Ik heb met Richard ook een keer de Vierdaagse gelopen zonder al te veel te trainen, dat haalde ik toen ook. Of ik de 100 kilometer ga halen, weet ik nog niet. Maar 50 kilometer haal ik zeker wel."

Tijdens de 100 kilometer van het Westland gaan de wandelaars elke dorpskern van de gemeente langs. Iedereen die wil, kan een uurtje meelopen met de wandelaars.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland