Archief
WOS

WOS

Tweede editie Feestweek Bij Barth nu al groot succes

Het is sinds woensdag vier dagen feest in en rond de Bartholomeuskerk in Poeldijk. De feestweek heeft een kleinschalig karakter, maar wordt druk bezocht door kinderen.

Op woensdagmiddag was het al goed druk in de kerk. Zo druk, dat zelfs het springkussen plaats moest maken voor meer tafels en stoelen voor de kinderen. "Ik denk dat het door het minder goede weer komt, maar we hebben echt een overweldigende opkomst van kinderen vandaag", vertelt Karin Geerts van de organisatie. "Vanmiddag hebben we een een kinderbingo en vanavond is er een talentenjacht voor kinderen van acht tot achttien jaar oud."

De Poeldijkse feestweek is de opvolger van Rondje Poeldijk. "Het was gewoon heel jammer dat Poeldijk als enige kern geen feestweek meer had. Daarom zijn er vorig jaar Bij Barth een aantal vrijwilligers opgestaan om deze week te organiseren", gaat Geerts verder.

Tekst gaat verder onder de video.

Kerk behouden

Nel van Kleef is één van die vrijwilligers. Zij doet dit zodat de kerk behouden kan blijven. "Wij willen daarom zulke evenementen gaan organiseren, maar dan moeten er ook vrijwilligers komen! Ik doe het graag, want ik vind het mooi om te doen", vertelt Van Kleef. De hoofdreden dat het in de kerk wordt georganiseerd, heeft 'niets met de religie te maken', laat Geerts weten. "We doen dit allemaal voor het behoud van het gebouw."

Tot en met aankomende zaterdag zijn er nog allemaal activiteiten in en rondom de Bartholomeuskerk. Kijk op de website van Bij Barth voor een overzicht.