Archief

Dierenambulance Westland kan nu ook op het water uit de voeten

Dierenambulance Westland heeft een spiksplinternieuwe boot. Deze motorboot en de trailer zijn geschonken door Stichting Dierenlot.

"De boot is een belangrijke aanwinst voor ons", vertelt Theo de Wijs van Dierenambulance Westland. "In het Westland is steeds meer water, en het is zonder boot moeilijk om daar dieren uit te redden. Ook grenzen veel nieuwbouwhuizen aan het water, waardoor het moeilijker wordt om het water te bereiken. We moeten dan bij mensen aanbellen om te vragen of we een dier mogen redden. Dat werkt natuurlijk niet."

Artikel gaat verder onder de video.

De boot

Om de boot goed te kunnen gebruiken, oefenen de medewerkers met varen. "Dat is belangrijk, want als er veel wind staat is varen met de motorboot niet zo gemakkelijk", vervolgt De Wijs. "Het is net als autorijden, hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt. We proberen zoveel mogelijk collega's bekend te maken met de boot, iedereen moet hem in feite kunnen besturen."

Naast dat de boot een welkom vervoermiddel is voor de dierenambulance, kan ook de brandweer hiervan profiteren. "Ook die kunnen een beroep doen op de boot. Wij helpen de brandweer graag als dat nodig is", zegt De Wijs. "Op die manier optimaliseren wij onze samenwerking."

Categorieen:
Nieuws 112 Algemeen Westland