Archief
WOS - Ruud de Jong

Honselersdijk-coach Van der Hoorn: 'Moeten minder doelpunten tegen krijgen'

SV Honselersdijk gaat een spannend seizoen in de eerste klasse tegemoet. Door de versterkte degradatie van afgelopen jaar ligt het niveau nog dichter bij elkaar. "Het wordt een mooie uitdaging om ons zo snel mogelijk in het linkerrijtje te nestelen", zegt de nieuwe coach Pim van der Hoorn in WOS Sport.

Van der Hoorn vertrok afgelopen zomer na vijf jaar bij derdeklasser Lyra. "De clubs zijn an sich redelijk vergelijkbaar: echte dorpsclubs, verenigingen met een goed kader en goede faciliteiten. Maar in de selectie zelf merk je absoluut het niveauverschil tussen beide verenigingen", zegt hij over de verschillen tussen Lyra en Honselersdijk.

Doelpunten tegen

De trainer ziet bij zijn nieuwe club nog wel wat uitdagingen. Dat zit 'm vooral in het aantal tegendoelpunten. Dat werd afgelopen zaterdag maar al te duidelijk in de oefenwedstrijd tegen Verburch, toen Honselersdijk met 6-4 won. "Ook in de twee voorgaande wedstrijden kregen we best wel wat kansen tegen. Dat is iets waar we aan moeten werken. Als je al na een half uur tegen een 0-3 achterstand aankijkt, is die doelstelling in elk geval niet gehaald." Al heeft het er volgens Van der Hoorn ook mee te maken dat hij in de voorbereiding nog aan het experimenteren was met bepaalde spelers op verschillende posities.

Maar ook vorig seizoen kregen de oranjehemden veel doelpunten tegen. "Ze stonden in de top 3 van productiefste ploegen in de eerste klasse. Maar defensief stonden ze in de top vijf aan de onderkant. Dus voor ons wordt het doel om het aantal goals van vorig jaar te produceren, maar dat we ze iets minder makkelijk tegen krijgen. Daar hebben we nog een aantal bekerwedstrijden de tijd voor."

Beluister het hele gesprek met Pim van der Hoorn:

Sterkere competitie

Handhaving in de eerste klasse wordt volgens Van der Hoorn geen makkie. "De eerste klasse is weer een stapje sterker geworden na de versterkte degradatie van vorig jaar. Het wordt een mooie uitdaging om ons zo snel mogelijk in het linkerrijtje te nestelen en te zorgen dat je niet in de problemen komt. Want ook dit jaar vindt er een versterkte degradatie plaats. Je moet zo lang mogelijk weg blijven en zo snel mogelijk weg gaan van die plekken die het spannend maken."

Een uitgesproken topfavoriet ziet de trainer nog niet. "Je hebt een aantal clubs die altijd wel in de top meedoen. Maar met name door de versterkte degradatie denk ik dat het dit seizoen heel dicht bij elkaar zit. Vorig jaar zaten DHC en VUC erbij, die hadden problemen in de organisatorisch en in de selectie. Die ploegen zitten er nu niet tussen. Dus ik denk dat het nog gelijkwaardiger en nog spannender gaat worden."

Regioploegen

In de eerste klasse zitten naast SV Honselersdijk nog twee regioploegen. Velo uit Wateringen deed vorig jaar lang mee om de eerste plaats. SV Den Hoorn wendde vlak voor de zomer via de nacompetitie degradatie naar de tweede klasse af.