Archief
OOM

OOM

Waterings bedrijf in race voor actiefste metaalleerbedrijf

Thermeta uit Wateringen is deze week genomineerd voor de OOM Award Zuid-Holland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het actiefste (metaal)leerbedrijf in de provincie.

"Opleiden is letterlijk de toekomst van je bedrijf", zegt directeur Egbert de Gelder van Thermeta. "Door op te leiden zorg je dat de zaak niet stilstaat, maar dat je vooruitgaat. Je ziet dat mensen die zich ontwikkelen zo enthousiast worden, dat ze collega's ook weer meenemen. En zo gaat iedereen met nog meer plezier naar zijn werk toe."

Naast Thermeta zijn ook NK Profiel uit Zwijndrecht en Blozo uit Vlaardingen genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Zuid-Holland op 22 september.

Organisatie

De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel.

De onderscheiding is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.