Archief
PR

Iedereen die wil zingen voor publiek kan dat doen op 'Blauwe Podium'

Kun je zingen (of juist niet) en wil je graag een keer optreden voor publiek? Dat kan op 9 september in de boomgaard van Plukkerij Framblij in Monster.

De Cultuurschuur organiseert daar het Blauwe Podium. Pianist en zanger Guus Westdorp, ooit pianist bij onder andere Ramses Shaffy en Toon Hermans, doet dit al langer in Delft, maar komt nu ook naar Westland. "Het is een podiumvloertje, de eenvoud straalt er vanaf, waar hij zijn piano naast zet. En iedereen die gewoon eens een lied wil zingen, ook al kun je helemaal niet mooi zingen, gaat hij begeleiden", vertelt Gerda Bruinsma van de Cultuurschuur in het WOS-radioprogramma Plus Radio.

Westdorp treedt geregeld op in de Cultuurschuur en Bruinsma speelde al langer met de gedachte om het Blauwe Podium naar Monster te halen. Dankzij financiële middelen via de regeling voor Kleine Culturele Initiatieven is dat nu eindelijk mogelijk. "Het gaat gebeuren op 9 september in de boomgaard van de Framblij, want we vonden het wel leuk om dat buiten te doen. Tussen de appel- en perenbomen, naast de diertjes die er lopen is dit wel een romantisch gebeuren."

"Iedereen mag komen zingen, want dat verbroedert", besluit Bruinsma. Wie wil komen zingen, moet zich wel even aanmelden ia de website van de Cultuurschuur. Het programma begint om 16.00 uur.

Beluister het hele gesprek met Gerda Bruinsma: