Archief
WOS

WOS

Maassluis: meer tellers en stemhokjes nodig bij verkiezingen

In Maassluis zijn tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november meer mensen nodig om de stemmen te tellen. Ook worden er extra stemhokjes geplaatst. Dat staat in een brief aan de raad.

Het college van B en W neemt deze maatregelen naar aanleiding van de verkiezingen eerder dit jaar; die voor provinciale staten en het waterschap. "Tijdens én na de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen op 15 maart 2023 zijn er bij het ministerie van BZK veel signalen binnengekomen vanuit gemeenten over de uitvoerbaarheid van de verkiezingen", staat in de brief.

In totaal zijn 80 tellers extra nodig, vijf per stembureau. De extra kosten voor extra tellers, stemhokjes, personeel en communicatie komen naar verwachting uit op 93.000 euro.

De Tweede Kamerverkiezingen zouden eigenlijk pas in 2025 worden gehouden, maar door de val van het kabinet vlak voor het zomerreces zijn extra verkiezingen uitgeschreven.

Tellers gezocht in Midden-Delfland

Buurgemeente Midden-Delfland heeft inmiddels al een vrijwilligersoproep gedaan. Er worden zowel medewerkers voor het stembureau gezocht, als tellers. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.