Archief
Omroep West

Omroep West

Banden lek geprikt in Honselersdijk, ook Sterkste Man ter Wereld slachtoffer

In Honselersdijk zijn de banden van meerdere auto's lek gestoken door een bandenprikker. En laat een van de eigenaren van die auto's nou net de voormalige Sterkste Man ter Wereld, Ted van der Parre, zijn.

"Als ik het had gezien, was het een ander verhaal geweest. Dan ben je wel klaar met kaarten schudden", lacht Van der Parre als hij vrijdag naast zijn auto staat. In één van zijn banden zit een diepe snede van een mes.

"Precies in de zijkant. Dat kan je nooit meer repareren", verzucht hij. "Ik heb een AOW'tje en dit is al mijn tweede band in vijf weken tijd. Dat doet toch wel een beetje zeer in de portemonnee."

Omroep West

De persoon die zijn banden heeft lek geprikt, had geen slechter doelwit kunnen kiezen. De jaren hebben misschien hun tol geëist, maar met een lengte van 2,13 meter slaat Van der Parre op 67-jarige leeftijd nog steeds een imposant figuur.

Sterkste Man van de Wereld

Ooit was hij drievoudig Sterkste Man van Nederland, en in 1992 werd hij zelfs bekroond tot Sterkste Man van de Wereld. Maar nu is Van der Parre vooral boos dat zijn banden zijn lek geprikt. "Kijk, als je wat tegen me hebt: kom naar me toe. Dan kunnen we het rustig uitpraten. Maar dit is zo laag-bij-de-gronds."

Terwijl Van der Parre de schade aan zijn banden laat zien, komt er een andere buurtbewoner aangelopen. "Je moet mijn banden ook maar filmen", zegt hij. En jawel, ook zijn banden zijn lek gestoken. Een andere man die voorbij komt rijden, stopt zijn auto en doet zijn kofferbak open. Nog een lekke band...

Het is duidelijk niet de eerste keer dat het raak is in de straat. "Op de hoek van de straat heeft een vrouw ook al drie keer lekke banden gehad", vertelt Van der Parre.

"Bij een groene Toyota is tegelijk met die van mij een band lek geprikt en aan de Pijnacker Hordijklaan is ook een busje aan de beurt geweest." Zo noemt hij nog meer voorbeelden. "Het is gewoon iemand met een tikkie. Je wordt er een beetje moedeloos van."

Tekst gaat verder onder de video.

Duur geintje

Ook de buurman van Van der Parre, Cor Heskes, is doelwit geworden van de bandenprikker. "Er zit een grote scheur in en die kan je niet plakken. Ik vind het asociaal. We werken er allemaal hard voor en een bandje kost gauw toch 150 euro. Dat kost gewoon geld", zegt hij geïrriteerd.

"Het is vandalisme. We proberen nu met een aantal mensen een melding te maken zodat het wordt opgelost. Zulke mensen moeten gewoon worden opgepakt."

Volgens wijkagent Wouter Parren zijn de diepe frustraties van de bewoners goed bekend bij de politie, maar zijn zij met handen en voeten gebonden omdat er niet genoeg aangiftes liggen. "Wij kregen het via via te horen, maar wij hebben echt aangiftes nodig. Dan kunnen wij een analyse maken, een beeld krijgen en erop rechercheren."

Daardoor is volgens de agent ook niet duidelijk hoeveel banden er nou precies zijn lek gestoken. "We horen acht of negen, maar volgens de aangiftes pas twee."

Omroep West