Archief
Thierry Schut

Meer tegels 'gewipt' in Westland

Inwoners van Westland hebben dit jaar een stuk meer tuintegels ingeruild voor plantjes dan in 2022. Dat blijkt uit de voorlopige tussenstand van het NK Tegelwippen.

Westland doet voor het tweede jaar mee aan de verkiezing, die bedoeld is om (achter)tuinen in woonwijken te vergroenen. Van 21 maart tot en met 31 oktober is het mogelijk om je tegels in te ruilen voor biologische tuinplanten. Je kunt hiervoor de zogenoemde Tegeltaxi bestellen, die de tuintegels komt ophalen.

Tot nu toe leverden Westlanders ruim 16.000 tegels in. Dat is een stuk meer dan op hetzelfde meetmoment vorig jaar. Toen ging het om zo'n 6.400 tegels. Westland bezet in het klassement van de deelnemende 100.000+-gemeenten de zevende plek (van 25). "Ik ben erg blij dat we nu al meer tegels voor groen inruilden. We hebben meer adressen bezocht en het lijkt erop dat er steeds meer besef komt dat ruimte voor groen belangrijk is. Daarnaast wippen we als gemeente ook mee, zo hebben we in diverse kernen steen voor bloembakken vervangen en is de parkeerplaats bij het Prinsenbos vergroend.", zegt wethouder Michiel Ferwerda daarover.

Arnhem bovenaan

De tuinbouwgemeente heeft overigens nog flink wat in te lopen op de top van het klassement. Daarin staat Arnhem bovenaan, met gemiddeld 863,19 ingeleverde tegels per 1.000 inwoners (het klassement van alle gemeenten wordt opgemaakt op basis van tegels per 1.000 inwoners). Westland staat op 146,02 tegels per 1.000 inwoners en dat is nog altijd een stuk minder dan de nummer 6 Apeldoorn (239,02 per 1.000 inwoners).

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland