Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Nina gaat door hel na brand: 'Mijn dochter stortte op straat in elkaar'

Maandagmiddag zag Nina haar Maassluise appartement in vlammen op gaan. Sindsdien staat de alleenstaande moeder samen met haar drie dochters op straat. Hartsvriendin Shannah startte een doneeractie.

"Het huis is compleet verwoest", vertelt Shannah. "Alle spullen die emotionele waarde hebben zijn verdwenen en mijn vriendin staat met haar kinderen op straat."

De brand

Maandagmiddag, even voor 15.00 uur, is er brand ontstaan in de portiekwoning van Nina aan de Ruysdaelstraat. Nina en haar drie dochters (1, 8 en 11 jaar oud) waren op dat moment niet in de woning. Bij aankomst van de brandweer stond de woning al volledig in brand, waardoor er weinig meer te redden viel. Na drie kwartier werd het sein 'brand meester' gegeven, maar de oorzaak van de brand is onduidelijk.

"We hebben geprobeerd om de oorzaak van de brand te achterhalen, maar daar komen we niet meer achter", zegt René van der Linden van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. "We weten dat de brand is ontstaan in de slaapkamer. Daarna is het vuur overgeslagen naar het balkon. De brandweer handelt op zo'n moment door te blussen vanaf de buitenkant, maar er is ook een ploeg naar binnen gegaan om te blussen."

Tekst gaat verder onder de video.

Het gezin

Nina en haar kinderen leven op dit moment in het huis van haar broer, in afwachting van meer duidelijkheid. "Wij hebben (van de verzekeraar) een vakantiewoning in 's Gravenzande aangeboden gekregen als tijdelijke woonplek, maar dat werkt niet voor ons", zegt Nina tegen de WOS. "Mijn kinderen zitten in Maassluis op school, en zij hebben hier hun vriendjes en sport. Daarnaast heb ik momenteel niet de beschikking over een auto. Die staat bij de garage. Weggaan uit Maassluis is geen optie".

En dus voert Nina gesprekken met de woningcorporatie over een tijdelijke woning in Maassluis, die overigens momenteel niet beschikbaar lijkt. "De woningcorporatie wil mijn woning gaan opknappen, zodat wij over een paar maanden terug kunnen naar huis", vervolgt Nina. "Maar ik weet niet of dit mentaal mogelijk is. Mijn oudste dochter zit in groep 8 en op de terugweg vanuit school werd zij door de politie geïnformeerd over de brand. Zij is toen op straat in elkaar gezakt en durft nooit meer terug. Ik ben heel bang voor wat dit mentaal met haar doet".

De nabije toekomst is nog onzeker. Wel weet Nina dat zij altijd terecht kan bij haar broer en hartsvriendin Shannah. "Dat is heel fijn, maar je wil toch weer gaan bouwen aan de toekomst", zegt zij hierover. "Dit is echt zo'n nachtmerrie. Je moet ineens nadenken over de kleinste dingen, zoals waar je naar de wc kunt gaan. Ook weet je dat je kinderen van binnen kapot gaan. Probeer jezelf dan maar eens groot te houden".

Doneeractie

Om Nina zo goed mogelijk te kunnen helpen, is Shannah een doneeractie gestart. "Wij zijn op dit moment bezig om kleding in te zamelen voor de kinderen maar ook voor Nina", zegt zij hierover. "Ook proberen wij via een doneeractie geld in te zamelen, zodat wij basisproducten kunnen kopen. Het ingezamelde geld kan op de lange termijn natuurlijk ook van pas komen, aangezien Nina al haar spullen is kwijt geraakt".
Mensen kunnen doneren via deze website.