Archief
WOS

WOS

Nieuwe fontein Hofpark Wateringen in de maak: 'Hij moest hufterproof zijn'

Het 50-jarig bestaan van de Culturele Raad Wateringen was aanleiding om een kunstopdracht voor het Hofpark uit te schrijven. Uit vijf inzendingen werd het ontwerp van de Wateringse kunstenaar Carel Steijn gekozen als winnaar. Zijn kunstfontein wordt op dinsdag 29 augustus geplaatst in de Hofvijver.

Wellicht dat het je is opgevallen tijdens een bezoek aan het Hofpark in Wateringen: de fontein in de Hofvijver is verdwenen. De oude fontein maakt plaats voor het ontwerp van Carel Steijn. Met een hoogte van 6,5 meter is de fontein straks een echte eye-catcher.

Kunstopdracht

"Ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan hebben wij een prijsvraag uitgeschreven", vertelt Eric Borggreve, voorzitter Culturele Raad Wateringen. "We wilden een nieuwe fontein. En niet zomaar één, maar een kunstobject. Als raad hebben we unaniem gekozen voor het ontwerp voor Carel Steijn. De fontein springt direct in het oog, en natuurlijk is er de verwijzing naar een vis.

Carel Steijn zelf is trots dat zijn ontwerp straks voor iedereen te bewonderen is. "Ik vind het gewoon heel leuk om iets te bedenken. En hoe mooi als het dan ook in werkelijkheid wordt uitgevoerd", zegt hij hierover. "Het idee achter mijn ontwerp is simpel: een vis die spartelend uit het water springt. De vis geeft aan dat het heel prettig is in Wateringen". Uiteraard waren er voorwaarden aan de kunstopdracht verbonden. "Zo moest het passen in het park en hufterproof zijn", vertelt Steijn.

Tekst gaat verder onder video.

Wateringse trots

Wat de fontein bijzonder maakt is dat hij volledig tot stand is gekomen door Wateringse bedrijven, ondernemers en particulieren. Zo is de fontein gemaakt door Metazet, een lokaal bedrijf dat zich normaal bezighoudt met innovatieve oplossingen voor de tuinbouw. "Deze bouwopdracht is niet alledaags", vertelt Rob Kuijpers die werkzaam is als constructiemedewerker. "Het was vooral veel proberen om de fontein precies zo te bouwen als bedacht door Carel. Maar uiteindelijk hebben we een mooi resultaat gekregen en is alles voor elkaar."

Het mooie resultaat is publiekelijk te bewonderen vanaf dinsdag 29 augustus. Dan zal de kunstfontein met een hoogwerker in de vijver worden geplaatst.