Archief
Google Streetview

Google Streetview

Foto's gezocht van 70 jaar Patijnenburg

Sociale werkvoorziening Patijnenburg in Naaldwijk viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. Om de historie nog beter in kaart te brengen, is een fotowedstrijd uitgeschreven.

"Ik kwam op het idee toen ik in een kennismakingsgesprek met een aantal medewerkers zat", vertelt de nieuwe directeur Ruud van Diemen in De WOS van 4 tot 6. Een van hen bleek foto's te hebben van zijn opa die aan het werk was bij Patijnenburg. "Toen dacht ik: dat is wel heel gaaf, als we 70 jaar bestaan. Heel veel Westlanders kennen ons, dus er moeten veel meer van dat soort foto's circuleren."

Er is nu een prijsvraag uitgezet voor 'de oudste foto van Patijnenburg', 'de creatiefste foto van Patijnenburg' en 'de foto met het mooiste verhaal over Patijnenburg'. "Als de eigenaar van de foto het toelaat, willen we daar een mooie collage van maken."

Van Diemen: "Ik hoop dat iedereen de zolder afstruint en oude, mooie of creatieve foto's van stal haalt. We zijn razendbenieuwd."

Insturen kan naar r.vandiemen@patijnenburg.nl. "Iedereen krijgt persoonlijk antwoord." Voor de winnaars ligt een dinerbon van een restaurant in Naaldwijk klaar.

Beluister het hele gesprek met Ruud van Diemen: