Archief
WOS

WOS

Explosie op het strand: 'Ik heb niet meer geslapen'

De explosie die dinsdagmorgen vroeg drie strandhuisjes bij Vlugtenburg in 's-Gravenzande verwoestte, heeft de gebruikster van een nabijgelegen pipowagen flink aan het schrikken gemaakt. "Ik was bang dat het vuur in de duinen zou komen."

"Ik werd ineens wakker door een explosie. Ik dacht: wat is dit? Ik ben naar de gordijnen gelopen, die zaten vol met een oranje gloed en opeens zag ik in de verte rook en vlammen. Ik schrok erg en was bang dat het vuur in de duinen zou komen", zegt Karine Janssens, die de hulpdiensten alarmeerde.

De explosie ontstond even na 04.00 uur. Voor Janssens was het dus vroeg ochtend. "Ik heb helemaal niet meer geslapen. Ik ga naar de slaapkliniek vandaag", lacht ze. "Ik ga eventjes wandelen en genieten van de rest van de vakantie."

Karine Janssens. WOS

Opslag

De betrokken strandhuisjes in 's-Gravenzande zijn overigens niet bedoeld om in te verblijven. "Het zijn zomergebonden huisjes, waar onze spullen in opgeslagen staan, zodat we makkelijk naar het strand kunnen in de zomer", weet Cors Verhage. Hij heeft ook een huisje, maar dat is niet getroffen. "Nadat ik het nieuws had gelezen, ben ik snel gaan kijken omdat we niet goed konden zien welke huisjes het waren. (...) Ons huisje is gespaard gebleven, maar het is wel heftig."

Tekst gaat verder onder de video.

Van de strandhuisjes wordt veel gebruik gemaakt, ook door de eigenaren van de verwoeste huisjes. "Sterker nog: gistermiddag (maandag, red.) waren ze er nog met de kinderen om even te spelen na schooltijd." Verhage vindt het een ramp. "Zeker voor die mensen. Heb je eindelijk een huisje, dan moet het op deze manier eindigen."

"We hopen maar dat het eenmalig is. In het verleden is het eerder gebeurd. En tot nu toe al jaren niet. Je schrikt er wel van."

De oorzaak van de brand was dinsdagmiddag nog niet bekend.