Archief
PR

Bso Monster vindt na brand eindelijk vaste plek

Buitenschoolse opvang 2Zeppelins is sinds deze week te vinden aan de Jan Steenstraat in Monster. Het oude onderkomen werd ruim twee jaar geleden door brand verwoest. Sindsdien was het zoeken naar een nieuwe locatie.

2Zeppelins was tot april 2021 te vinden in het clubgebouw van Scouting Polanen aan de Duyvenvoordestraat in Monster. Daar brak toen brand uit. "Het mooie aan Westland is, dat we elkaar letterlijk uit de brand helpen als dat nodig is", zegt Linda Charité van kinderopvangorganisatie 2Samen. "Het is al even geleden dat het clubgebouw van scouting Polanen afbrandde. Elke keer dat we sindsdien een nieuwe plek moesten zoeken, was het weer spannend. Zou het wel lukken? We wilden de kinderen en ouders niet teleurstellen."

Vanaf de zomer van 2021 konden de kinderen en medewerkers terecht in een leegstaand pand op woonzorgpark Het Westerhonk, totdat het werd gesloopt. "De zorginstelling zocht een antikraak-oplossing die met 2Samen niet meer nodig was. Het pand werd weer goed gebruikt", vervolgt Charité.
Daarna heeft de bso nog tijdelijk in de Eerste Westlandse Montessorischool gezeten. "Ook daar waren we erg blij mee, want het vinden van een nieuwe geschikte locatie is echt niet zo gemakkelijk."

Tafeltennisvereniging Smash, eigenaar van de Rinus Nederpelzaal aan de Jan Steenstraat in Monster, zoekt al langer naar huurder(s). Aan de ene kant om extra inkomsten te krijgen, aan de andere kant om te zorgen dat de zaal ook buiten de tafeltennistijden wordt gebruikt. In 2Samen is nu dus een huurder gevonden. De kinderopvangorganisatie is er maar wat blij mee. "We hebben een grote sporthal en er ligt een ruim grasveld voor de deur. We maken ook met veel plezier gebruik van de tafeltennistafels", aldus Charité.