Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Kettenis wint Westlandse Tennis Kampioenschappen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Tennis - De Westlandse Tennis Kampioenschappen bij MLTV'90 in Monster zijn bij de mannen gewonnen door Jur Kettenis (LTC 's-Gravenzande). Hij won in de finale met 6-3 en 6-3 van de als eerste geplaatste Perry van der Meijs. Bij de vrouwen ging de titel naar Desiree Rouwhorst (Verburch).

Voetbal - De Schotse voetbalclub Aberdeen heeft het internationale Boal-jeugdtoernooi bij FC 's-Gravenzande gewonnen. De finale tegen Atlanta United (VS) eindigde in 0-0, na strafschoppen ging de beker uiteindelijk naar Aberdeen. Borussia Dortmund (Duitsland) werd derde. Gastheer FC 's-Gravenzande eindigde als zestiende en laatste.

Hockey - De mannen van HV Westland hebben de oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Voorne met 5-1 gewonnen. De Naaldwijkers zijn afgelopen seizoen gedegradeerd naar de derde klasse en hebben de ambitie uitgesproken om het komende jaar oogstrelend hockey op de mat te leggen. Dat lukte tegen Voorne.

Woensdag

Voetbal - FC 's-Gravenzande heeft de oefenwedstrijd tegen Brielle dinsdagavond gewonnen. Het duel op het toernooi van Nieuwenhoorn werd pas na strafschoppen beslist. Dat die strafschoppen er überhaupt kwamen, was vooral te danken aan doelman Edgar Leerdam, die in blessuretijd de 1-1 maakte. Op het toernooi van Die Haghe speelde Den hoorn, na een 1-0 achterstand bij rust, met 1-1 gelijk tegen BVCB. De gelijkmaker was een eigen doelpunt.

Dinsdag

Voetbal - Vincent Schippers is per direct toegevoegd aan de selectie van Excelsior Maassluis. De 22-jarige verdediger uit Vlaardingen was de afgelopen jaren actief in het betaalde voetbal bij Wilelm II en FC Dordrecht. Bij die laatste club liet hij deze zomer zijn contract ontbinden. "Na de afgelopen seizoenen zowel mooie als wat minder fijne momenten in het betaalde voetbal te hebben beleefd heb ik nu bewust gekozen om mijn voetbalcarrière voort te zetten bij Excelsior Maassluis. Ik ben onlangs gestart met mijn eigen onderneming en kan zodoende de combinatie tussen voetbal en mijn maatschappelijke carrière uitstekend maken", aldus Schippers.

Voetbal - Westlandia en Excelsior Maassluis hebben beide een uitwedstrijd geloot in de tweede (en laatste) voorronde van de landelijke KNVB-beker. Excelsior Maassluis werd gekoppeld aan Nuenen (vierde divisie), Westlandia moet naar RKAV Volendam (derde divisie). De wedstrijden worden gespeeld tussen 20 en 22 september.

Maandag

Rugby - Rugbyclub Hoek van Holland heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Kaj Verhoorn. De speler was de afgelopen jaren op hoog niveau actief in Frankrijk. Naast Verhoorn zijn er ook diverse buitenlandse spelers aangetrokken. Hiermee is elke positie driedubbel gedekt. Trainer Glenn Vertongen begint in september aan zijn vierde jaar als hoofdcoach.