Archief
Archieffoto WOS

Archieffoto WOS

Fiets-/voetveer vaart weer volledig: 'Erg blij mee'

Alles is volgens de planning verlopen, en dat betekent dat de fiets-/voetveer tussen Maassluis en Rozenburg sinds maandag weer tussen 06.00 uur 24.00 uur vaart. Geen bussen meer in de avonduren, en daar zijn de reizigers blij mee.

Het is al goed druk bij de veerboot rond het middaguur op dinsdag. Veel toeristen en dagelijkse gebruikers staan aan de kant in Maassluis om het pontje naar de overkant te nemen. Een reiziger op de boot is erg blij dat de KRVE-71 weer elk half uur vaart: "Het is bijzonder fijn, ik heb het erg gemist. Ik ga regelmatig naar de overkant en dan is het erg fijn als je met de fiets kunt, want ik kan niet autorijden", vertelt ze.

"Het is een leukere verbinding dan met die bus in ieder geval", zegt een man die wekelijks gebruik maakt van de veerdienst. "Ik heb een paar keer mijn neus gestoten", vertelt weer een andere reiziger. "Dan kwam ik hier aan en voer die niet, een paar keer moest ik het hele stuk omfietsen."

Tekst gaat verder onder de video

Geen autoveer

Dat het autoveer dit jaar in ieder geval nog niet vaart, is voor veel reizigers wel erg balen. "Ik kan zelf niet autorijden maar ik mis hem alsnog. Als ik samen met mijn man op pad ga, moeten we een heel eind omrijden." Een andere man vindt het niet voor zichzelf jammer, maar baalt alsnog: "Voor de hele agrarische sector is het toch niet leuk, die moeten hier veel gebruik van maken. Ik kan me voorstellen dat het voor hen heel erg vervelend is."

De veerdienst is nu nog gratis. Maar vanaf vrijdag 1 september moet er weer gewoon betaald worden voor de overtochten. Voor reizigers te voet of met een scootmobiel is een enkele reis 0,95 euro. Wie een fiets, brommer of scooter meeneemt, betaalt 1,45 euro per oversteek.