Archief
Signbiblio

Signbiblio

Het wordt weer zomers warm! Waar kun je in de regio buiten zwemmen?

De temperaturen gaan deze week weer omhoog. Vrijdag stijgt het kwik naar verwachting tot zo'n 29 graden en ook na het weekend is het nog warm. Tijd dus om buiten te gaan zwemmen. Maar waar kun je dat het beste doen?

Om met het goede nieuws te beginnen: sinds vorige week is zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk weer open. Ook het buitenbad is tijdens de renovatie de afgelopen maanden helemaal opgeknapt en dus klaar voor een duik. In onze regio heeft ook de Dol-fijn in Maassluis een buitenbad en is Het Hoekse Badje geopend om buiten te zwemmen.

Wie liever natuurwater opzoekt, kan ook terecht in de zee. De Westlandse stranden haalden onlangs nog vier sterren en mogen daardoor de titel 'zeer schoon strand' dragen. De waterkwaliteit is volgens metingen in zowel Hoek van Holland als Westland 'uitstekend'.

Blauwalg

Zwemmen kun je beter niet in het Prinsenbos in Naaldwijk en De Wollebrand in Honselersdijk. Daar geldt sinds begin deze maand een waarschuwing vanwege blauwalg. Van zwemmen in water met te veel blauwalg kun je gezondheidsklachten krijgen, zoals geïrriteerde ogen, jeuk, misselijkheid en hoofdpijn. De actuele stand van zaken rond deze locaties kun je zien op Zwemwater.nl.

Zwembad De Waterman in Wateringen is deze zomer gesloten voor een grootschalige renovatie. De verwachting is dat je in de zomer van 2024 weer een duik kunt nemen in het buitenbad.