Archief
WOS

WOS

Politieagenten doen aangifte van geweld bij einde Lierse feestweek

Drie politieagenten hebben aangifte gedaan van geweld dat tegen hen is gepleegd aan het einde van de feestweek in De Lier. Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag gemeld.

Er was in De Lier een vechtpartij ontstaan tussen twee groepen bezoekers, waarbij politieagenten tussenbeide kwamen om de orde te herstellen. Het geweld richtte zich vervolgens op de agenten, waarbij drie van hen lichtgewond zijn geraakt. "Zij hebben aangifte gedaan", aldus een woordvoerder.

Nog geen aanhoudingen

Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn van een aantal betrokkenen de gegevens genoteerd en zijn er verbalen uitgeschreven. De woordvoerder vervolgt: "We zijn bekend met de beelden van het incident die op het internet circuleren. We hebben deze beelden veiliggesteld en die gebruiken we ten behoeve van het opsporingsonderzoek."

Dat onderzoek zal zich voornamelijk richten op het geweld dat is gebruikt tegen de medewerkers van de politie. Daarbij kan het onderzoeksteam de hulp van getuigen goed gebruiken. "We roepen op om beelden van het incident in De Lier met ons te delen en eventuele informatie door te geven via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000", aldus de woordvoerder.

Duidelijk herkenbaar

Een aantal personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de vechtpartij zijn duidelijk herkenbaar op de beelden te zien. De politie geeft de betrokkenen de tijd om zichzelf bij haar te melden alvorens de beelden gedeeld zullen worden in het kader van de opsporing.

Burgemeester Bouke Arends was afgelopen week ook aanwezig bij het feest en betreurt de afloop: "Ik heb vorige week op verschillende momenten de feestweek in De Lier bezocht. Het was een topweek voor jong en oud. Het is triest dat zo’n leuke week is geëindigd met ongeregeldheden, waarbij er zelfs geweld is gebruikt tegen onze hulpverleners."

Reactie Oranje Comité De Lier

Voorzitter Piet Voskamp van het Oranje Comité De Lier kondigt aan dat het comité voornemens is om "voor volgende evenementen passende en als het moet harde maatregelen te nemen, want je komt niet aan onze vrijwilligers, medewerkers en mensen van de handhaving. Zij verdienen respect, heel veel respect en niet de laffe aanvallen waarmee ze zaterdagavond werden geconfronteerd."

Met stijgende bezorgdheid is een toename van incidenten geconstateerd. Voskamp: "We moeten samenwerken om een omgeving te creëren waarin iedereen respectvol wordt behandeld. Samen kunnen we het verschil maken en een positieve impact hebben op de gemeenschap waarvan we allemaal deel uit maken."

Westland Reünie

Deze week wordt in Naaldwijk de Westland Reünie gehouden. Of de ongeregeldheden in De Lier, en eerder ook in Honselersdijk, gevolgen heb voor die feestweek, is nog onduidelijk. Arends: "Het is gebruikelijk dat zowel hulpverleners als organisatoren zich in aanloop naar een feestweek voorbereiden op onverwachte omstandigheden, zoals ordeverstoringen."

Ook organisator Rein Wiendels van de winkeliersvereniging wil niets kwijt over eventuele extra maatregelen. "We willen de mensen niet wijzer maken dan ze al zijn."

Vrijwilligers

Tijdens de Lierse feestweek liepen we mee met vrijwilligers van de organisatie. Maandag blikten we terug met voorzitter Piet Voskamp van het Oranje Comité.

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier Westland