Archief

Heijds echtpaar overlijdt na ongeluk: 'Bekend stel uit samenleving weggerukt'

De man en de vrouw die afgelopen vrijdag overleden bij een ongeluk in Ter Heijde, woonden al jaren in het kustdorp. In de kleine, hechte gemeenschap is het nieuws hard binnengekomen.

De bloemen aan een lantaarnpaal en de beschilderingen op de weg herinneren deze maandag nog aan het ongeluk. Op de Karel Doormanweg botste rond 13.30 uur een blauwe Suzuki op een geparkeerde zwarte Dacia met Duits kenteken. De vrouwelijke inzittende van de Suzuki werd na het ongeluk enige tijd gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Zij overleed ter plekke. De bestuurder van deze auto raakte ook gewond en werd naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij 's avonds kwam te overlijden.

Inwoner Aart Maat zag foto's van de auto en wist direct om wie het ging. "Ik ken hem heel goed. Hij woont hier al jaren met z'n vrouw. Het is een markant figuur van Ter Heijde. Een joviale kerel die voor je klaar stond."

"Die mensen gingen boodschappen doen in Monster", vertelt Maat, staand op de locatie waar het vrijdag gebeurde. "Ze kwamen hier de bocht door en de man werd onwel achter het stuur. Men zegt dat z'n voet op het gaspedaal bleef hangen. En dan ga je in plaats van langzamer, sneller."

Het overlijden van de twee hakt er volgens Maat flink in. "Het is diep en diep triest. Alleen al het gegeven dat er twee heel bekende mensen uit de samenleving van Ter Heijde weggerukt worden, dat heeft een heel grote impact."