Archief
Martijn Molenaar

Martijn Molenaar

Westlandia-zondag door naar tweede voorronde KNVB-beker

Het zondagelftal van Westlandia heeft de eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In de eerste voorronde van de landelijke KNVB-beker waren de Naaldwijkers met 3-1 te sterk voor Quick uit Den Haag.

Westlandia begon de eerste helft sterk. In de 26ste minuut kwam Westlandia op 1-0 door een mooie kopbal van Zion Valies. Bij rust mocht Quick niet ontevreden zijn, Westlandia had gezien de vele kansen een grotere voorsprong moeten hebben.

Kort na de rust kreeg Westlandia een vrije trap die door Hidde van der Arend knap binnen werd gekopt. Na een uur spelen werd het zelfs 3-0. Balverlies op het middenveld werd genadeloos door Valies afgestraft. Quick deed nog wel wat terug, maar de Naaldwijkse zege kwam niet meer in gevaar.

Martijn Molenaar (sportverslaggever WOS): "Het is een uitstekende seizoensopening voor de groenwitten, Westlandia wint verdiend met 3-1 van Quick en gaat door in de KNVB-beker. Westlandia was inhoudelijk iets verder in de voorbereiding dan Quick. Westlandia speelde gevarieerd en compact met mooie aanvallen vanaf de flanken. Na de 3-1 kon Quick terugkomen in de wedstrijd maar door een kopbal net voorlangs uit een corner en een kopbal op de lat uit een corner, bleef Westlandia aan de goede kant van de score."

Bij de tweede voorronde van de KNVB-beker komen ook de clubs uit de tweede divisie erbij, waaronder Excelsior Maassluis. De winnaars van die voorronde komen in het hoofdtoernooi met daarin alle profclubs.

Toto KNVB-beker, eerste voorronde
Westlandia - Quick 3-1 (1-0)
Zion Valies (2), Hidde van der Arend

Categorieen:
Nieuws Sport Westland