Archief
Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland

'Wegvangoperatie rugstreeppad Duinvallei Watergat: weggegooid geld'

Bewonersorganisatie Monster-Noord heeft in een brief aan de gemeenteraad van Westland de wegvangoperatie van de rugstreeppad in Duinvallei Watergat weggegooid geld genoemd.

Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom, waar de gemeente voor de helft aan deelneemt, had een ontheffing gekregen voor het wegvangen van de beschermde amfibiesoort van de provincie via Omgevingsdienst Zuid-Holland. Dat leidde tot een kostbare wegvangoperatie, waarna de graslanden zijn afgeschermd voor de padden.

In opdracht van de gemeente is er nu echter met flink wat geweld gemaaid, waarbij de plastic schermen zijn platgereden. De rugstreeppad, die in de percelen rond Watergat alweer hoorbaar was, heeft nu weer toegang. Operatie mislukt; de instandhouding van de rugstreeppad is nodeloos in gevaar gebracht. Een hoop geld is volgens de bewoners weggegooid.

Natuurlijk Delfland ondersteunt de brief van de bewoners. Eerder had Natuurlijk Delfland er bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland op aangedrongen om de ingangsdatum van de ontheffing te koppelen aan de ingangsdatum van de omgevingsvergunning. "Daarmee zou deze nodeloze verkwisting van natuur en geld zijn voorkomen", aldus Natuurlijk Delfland .

Categorieen:
Nieuws Algemeen Monster