Archief
WOS

Van Druten en Polders spelen de baas in Bradelierloop

De hardlopers Bram van Druten uit Monster en Reinout Polders uit Den Hoorn schitterden zaterdagmiddag in de Bradelierloop in De Lier.

Van Druten, die bij de start al afstand nam, won met voorsprong de 5 kilometer in de fraaie tijd van 14.50. Als tweede finishte Tom de Gelder. Deze tegenwoordig in Nijmegen wonende atleet uit Den Hoorn kwam in 15.17 over de streep bij het sportpark aan de Veilingweg.
Snelste vrouw op de 5 kilometer was Puck Pentenga van De Koplopers uit Delft, die in 17.11 finishte. Zij had 20 seconden voorsprong op Famke Heist (De Liemers). Eerste streekloopster was Marit Hogenraad uit De Lier, in 20.45.

10 kilometer

De 10 kilometer van de Bradelierloop bestaat uit twee ronden van 5 kilometer. Bij de doorkomst halverwege had Reinout Polders al een voorsprong van ruim een minuut opgebouwd. De hardloper uit Den Hoorn zegevierde uiteindelijk in 32.46 en had daarmee ruim twee minuten voorsprong op Jurre Keizers (De Koplopers), die binnenkwam in 34.54.
Bij de vrouwen kon de Haagse Rose Enthoven net binnen de 36 minuten blijven (35.58). Marlies Jongerius werd tweede, met iets meer dan een minuut achterstand.

Terug van weggeweest

De Bradelierloop werd weer voor het eerst sinds 2019 gehouden. Twee coronajaren en een hittegolf waren drie jaar achtereen reden voor afgelasting. De doorstart trok vandaag 569 deelnemers: 311 op de 10 kilometer en 258 op de 5 kilometer.