Archief
Regio15

Regio15

Politie achtervolgt man die in bootje vlucht na een melding van bedreiging

Op vrijdagavond rond 20.15 uur ontving de politie een melding van een bedreiging in Honselersdijk. De verdachte is een 40-jarige man die eerder die dag in Honselersdijk twee kinderen met een nepwapen zou hebben bedreigd.

Tijdens de achtervolging wist één van de verdachten te ontkomen in een wit bootje. De achtervolging eindigde aan de waterkant bij de Veilingweg in De Lier, waar de politie erin slaagde het bootje tot stoppen te dwingen.

Bij de aanhouding van de verdachte werden verschillende middelen ingezet, waaronder een politiehond. De betrokken agenten droegen kogelwerende vesten tijdens de achtervolging. Na de arrestatie doorzocht de politie het bootje en bracht de verdachte over naar het politiebureau voor verdere ondervraging en onderzoek.

Naast de arrestatie van de verdachte die in het bootje zat, werd volgens getuigenverklaringen elders nog minstens één andere verdachte aangehouden in verband met de gemelde bedreiging.

De politie zal verder onderzoek doen om de exacte toedracht van de bedreiging en de mogelijke betrokkenheid van de verdachten vast te stellen. De 40-jarige man zit nog vast.