Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Pieter de Lange nationaal junioren kampioen

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Tennis - Pieter de Lange heeft zondag het nationaal kampioenschap voor junioren gewonnen.De jongensfinale ging tussen de twee hoogst geplaatste spelers. Topseed Pepijn Bastiaansen en nummer twee Maassluizer De Lange maakten er een fraaie strijd van. De nummer twee, die speelt bij LTC Naaldwijk, werd uiteindelijk de nummer één, want De Lange versloeg Bastiaansen met 6-4, 3-6 en 7-5.

Zaterdag

Tennis - Arantxa Rus heeft voor het eerst sinds 18 juli een tenniswedstrijd verloren. In de halve finale van het W100-toernooi op Gran Canaria moest de als eerste geplaatste Monsterse het onderspit delven tegen de Spaanse nummer 153 van de wereldranglijst Jessica Bouzas Maneiro. Het werd 0-2 in sets: 6-7 2-6.

Vrijdag

Tennis - Arantxa Rus staat zaterdag in de halve finale van het ITF-toernooi in Maspalomas. De 32-jarige speelster uit Monster was op het eiland Gran Canaria in drie sets te sterk voor de Sloveense Polona Hercog: 6-3, 1-6 en 6-0..

Voetbal - FC 's-Gravenzande heeft opnieuw twee jeugdinterlands toegewezen gekregen door de KNVB. In oktober komt Oranje onder 16 twee keer naar het Juliana Sportpark. Op 4 en 6 oktober wordt er gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Italië.

Donderdag

Tennis - Arantxa Rus heeft de kwartfinale bereikt op het ITF-toernooi in Maspalomas. De 32-jarige Monsterse kende op Gran Canaria geen moeite met Nuria Brancaccio: 6-2 en 6-0.

Woensdag

Voetbal - Excelsior Maassluis heeft de oefenwedstrijd tegen het Arubaanse elftal gewonnen. Het werd 2-0 Steven Sanchez Angulo en Bram Wennekers waren in de tweede helft verantwoordelijk voor de doelpunten. De oefenwedstrijd volgde 24 uur na het duel met Sportlust'46. Excelsior speelde (opnieuw) met een mix van spelers uit het eerste en tweede elftal.

WOS/Gerard van Dijk

Dinsdag

Tennis - Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi in Maspalomas (Spanje). Op het eiland Gran Canaria versloeg de 32-jarige Monsterse Timea Babos in twee sets: 7-5 en 6-2. Voor Rus was het alweer haar 50ste overwinning dit jaar.

Maandag

Voetbal - Voetballer Gaultiér Overman maakt per direct de overstap naar Excelsior Maassluis. De verdediger (22) speelde tot de zomer van 2017 al in de jeugd op sportpark Dijkpolder. Daarna vertrok hij naar de opleiding van FC Dordrecht en in 2020 Sparta Rotterdam. Bij die laatste club speelde hij voornamelijk in Jong Sparta. Bij Dordrecht maakte hij op 10 januari 2020 zijn debuut in het profvoetbal, als invaller in de Keuken Kampioen Divisie tegen Excelsior Rotterdam. Bij Sparta mocht hij aan het begin van het seizoen 2021/22 twee keer invallen in de eredivisie.
"Ik ben erg blij om weer bij de club terug te keren waar het voor mij allemaal is begonnen. Ik hoop met de ervaring die ik in het profvoetbal heb opgedaan belangrijk voor het team te zijn en mijn medespelers te kunnen helpen. Ik kan niet wachten om mijzelf aan het publiek te laten zien en hoop dat iedereen graag naar ons komt kijken dit seizoen", aldus Overman.

Atletiek - De Naaldwijkse discuswerper Yannick Rolvink (18) heeft zich maandagavond in Jeruzalem geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap onder 20 jaar. Met zijn eerste worp van 58,35 meter - een ruime verbetering van zijn persoonlijk record van 56,44 meter - werd deelname aan de finale veiliggesteld. De eis voor directe kwalificatie was 57,80 meter. De finale is begin dinsdagavond.