Archief
PR

Dertigste kortebaandraverij in De Lier kan eindelijk doorgaan

Na twee coronajaren en een jaar met een hittegolf is er komende zaterdag eindelijk weer een kortebaandraverij in de Hoofdstraat in De Lier. En niet zomaar één. Het is de dertigste editie.

De kortebaandraverij vindt traditiegetrouw plaats op de laatste dag van de Bradelier. De feestweek ging in coronajaren wel aangepast door, maar de paardenraces pasten niet in het programma. Vorig jaar zou de draverij wel worden gehouden, maar was het weer spelbreker. En dus werd de jubileumeditie opnieuw uitgesteld.

Nu staan alle seinen wel op groen. "We zijn verheugd om de dertigste editie van de Kortebaandraverij in De Lier te verwelkomen na de uitdagende jaren die we hebben doorgemaakt", aldus de organisatie in een persbericht. "Uiteraard nemen we alle nodige voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen en zorgen we ervoor dat het evenement voor alle bezoekers een onvergetelijke ervaring wordt."

Vanaf 13.30 uur strijden zestien paarden om de winst. Het prijzengeld staat op 5.000 euro. Bezoekers hebben de mogelijkheid om een gokje te wagen op hun favoriete paard.