FeVoWest

Westlandia verslaat Westlands Elftal, FC 's-Gravenzande onderuit

De tweede en laatste wedstrijd van het Westlands Elftal deze zomer is dinsdagavond geëindigd in een 3-1 nederlaag tegen Westlandia.

De ploeg met de beste voetballers uit de regio kwam na zes minuten wel op voorsprong. Lars van den Berg (Westlandia za.) tikte een strafschop binnen. Vierdedivisionist Westlandia kwam nog voor rust via Baris Koc op gelijke hoogte. In de tweede helft bepaalden Hidde van der Arend en Sergi Roeleveld de eindstand op 3-1 voor Westlandia.

Doelman Jari Duijvestijn nam tijdens dit duel afscheid van het amateurvoetbal. De Westlander kampt met een rugkwetsuur.

Westlandia-zondag speelde het laatste oefenduel in aanloop naar de eerste voorronde van de Toto KNVB-bekerwedstrijd tegen Quick aanstaande zondag.

Opnieuw zege Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis doet in aanloop naar de start van de tweede divisie op zaterdag 19 augustus flink wat zelfvertrouwen op. De ploeg van trainer Steye Jacobs boekte dinsdagavond de vierde zege op rij. Sportlust'46 werd na rust met 2-0 opzijgezet. Giovanni Da Fonseca en Pieter Langedijk waren trefzeker voor de tricolores.

Jacobs liet overigens een mix van zijn selectie in actie komen. Woensdagavond komt Excelsior Maassluis namelijk opnieuw in actie, dan tegen het nationale van Aruba.

FC 's-Gravenzande verliest eerste oefenwedtrijd

FC 's-Gravenzande kwam voor het eerst deze voorbereiding in actie. Op het Juliana Sportpark was het onder 21-elftal van Excelsior Rotterdam de tegenstander, al was dat vooral op papier. In werkelijkheid kwamen diverse spelers van het eerste elftal van de eredivisionist in actie. Zo kwam een van de Rotterdamse doelpunten van Mike van Duinen (31).

's-Gravenzande, dat Bram Sommeling, Twan van Meerten en Rick Boers (Westlands Elftal) miste, verloor met 2-4. De Westlandse doelpunten kwamen van Sil van Ooijen en Kilian Berkhout.