Archief
WOS

Negen dagen feest in Schipluiden: 'Iedereen is welkom'

Het Zomerfeest in Schipluiden is in volle gang. Ondanks een regenachtige start hangt er een goede sfeer in het dorp. De liefst 150 vrijwilligers dragen daar elke dag aan bij.

De feestweek in Schipluiden is met negen dagen waarschijnlijk de langste in onze regio. "Het is een behoorlijke tijd, maar het vliegt voorbij", vindt voorzitter Sabine Haring.

Afgelopen zaterdag ging het Zomerfeest van start. Het weer zat toen niet mee, maar de bezoekers lieten zich door de vele regenval niet van hun stuk brengen. "Als je echt alleen afging op de sfeer van afgelopen weekend, dan zou je bijna denken dat er geen druppel is gevallen. Het heeft echt wel hard geregend, maar het publiek heeft wel laten zien dat ons dat niet tegenhoudt. Iedereen had een poncho aan en ging volle bak feesten bij het podium."

Hoogtepunten deze week zijn volgens Haring de vier feestavonden, met iedere avond een ander thema. Zo is het thema donderdag Arabian Nights. Bezoekers kunnen dan bijvoorbeeld op hun 'vliegende tapijt' komen. "De afsluiting op zondag blijft verder een bijzonder moment, om met zoveel mensen bij elkaar te komen. En daarnaast genieten wij met z'n allen intens van alle activiteiten daartussen. Van met de jongste kinderen lekker knutselen tot met de alleroudsten een bingo en een muziekquiz."

Vrijwilligers

De voorzitter kan bij het organiseren van al die activiteiten rekenen op een groot scala aan vrijwilligers. "Dat is echt iets waar ik iedere dag vol verbazing naar kijk. Wij hebben zo om en nabij 150 medewerkers op het terrein lopen. Die beginnen elke dag om 08.00 uur met een bakje koffie en daarna gaan ze de hele dag keihard werken om alles voor elkaar te krijgen. Het blijft heel bijzonder om dat met zo'n grote groep te doen. En ook daar loopt jong en oud door elkaar."

Tekst gaat verder onder de video.

Het Zomerfeest is overigens niet alleen voor Schipluidenaren. "We hanteren het motto: iedereen is welkom en hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Je merkt dat er wel een soort dorpsgevoel heerst en iedereen elkaar kent, maar wij verwelkomen eigenlijk iedereen. Dus we zijn altijd benieuwd naar nieuwe mensen."

Bekijk het volledige programma op de websitevan het Zomerfeest. Daar is ook informatie te vinden over de kaartverkoop.

Beluister het gesprek met Sabine Haring:

Kalender Feestweken

24 t/m 29 mei: Dios Lentefeest
7 t/m 10 juni: Sport & Spel Maasland
14 t/m 17 juni: Dorpsfeest Ter Heijde
14 t/m 17 juni: Heulse Feestweek
21 t/m 25 juni: Honselse Feestweek
30 juni & 1 juli: Zomerweekend Monster
5 t/m 9 juli: Feestweek 's-Gravenzande
12 t/m 15 juli: Zomerspektakel Maasdijk
21 & 22 juli: Waterpop
27 juli: Profronde Westland
5 t/m 13 augustus: Zomerfeest Schipluiden
8 t/m 12 augustus: BraDeLier
16 t/m 19 augustus: Westland Reünie
30 augustus t/m 2 september: Feestweek Bij Barth