Archief
archieffoto Carry Wilmink

archieffoto Carry Wilmink

Dit jaar wel Bradelierloop: 'Hittegolf vorig jaar was balen'

Na twee coronajaren leek de Bradelierloop vorig jaar weer door te gaan. Maar in de laatste week werd de organisatie geconfronteerd met een hittegolf en werd de wedstrijd afgelast. Komende zaterdag gaat de loop wél door.

"Dat was wel even balen", zegt organisator René Keijzer over de last minute-afgelasting van vorig jaar. "We hadden 'm helemaal klaarstaan en opeens kwam er in de laatste week een hittegolf." Met een verwachte maximumtemperatuur van 23 graden zijn de omstandigheden voor de komende editie een stuk beter. "Ideaal hardloopweer en ook ideaal weer om te komen kijken."

Tijdens de laatste editie in 2019 kwam de Bradelierloop tot bijna 500 deelnemers. Ook toen liep het kwik op tot zo'n 30 graden. Veel mensen lieten toen verstek gaan. Hoe is de animo nu? "Vorig jaar hadden we rond deze tijd nog niet heel veel inschrijvingen, nu zijn het er wel meer."

Deelneemster van 79

De dag begint om 13.00 uur met de jeugdlopen van 1 (tot 11 jaar) en 2,5 kilometer (12-15 jaar). Een uur later gaan de 5 en 10 kilometer van start. De start is bij het complex van voetbalvereniging Lyra aan de Veilingweg in De Lier. "De oudste inschrijver voor de 10 kilometer is een dame van 79 jaar", vertelt Keijzer.

Inschrijven voor de 'hoofdonderdelen' moet echt vooraf en online, tot en met donderdagavond laat. "De jeugd kan zich ter plekke inschrijven. En als ze meedoen, kunnen ze een ijsje halen bij de snackbar in de Hoofdstraat."

Meer informatie is te vinden op de website van de Bradelierloop.

Beluister het hele gesprek met René Keijzer: