Archief
WOS

Meerdere branden bij de Haagweg roepen vragen op

Al drie keer in twee weken tijd is het raak: brand in de omgeving van de Haagweg in Monster. Opvallend is dat alle branden rond hetzelfde tijdstip worden gemeld bij de brandweer.

De reeks branden begint maandagavond 24 juli, als een geparkeerde auto volledig afbrandt. Op 28 juli moet een schuurtje eraan geloven en afgelopen zaterdag vliegt een wooncomplex op Het Westerhonk in lichterlaaie. Alle branden worden gemeld rond de klok van 23.15 uur. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de situatie roept wel vragen op, niet alleen bij de omwonenden.

Is dit het werk van een pyromaan? De politie wil, in verband met het lopende onderzoek, nog geen uitspraak doen over de mogelijke oorzaak van de branden. Voor wat betreft het wooncomplex op het Westerhonk lijkt de oorzaak wel duidelijk: brandstichting. Regiodirecteur van het woonzorgpark, Alex Stempels, zegt hierover:
"De brand in ons wooncomplex is aangestoken. Dat is ook zo opgenomen in het rapport van de politie en brandweer. Dat is schrikbarend nieuws en wij werken dan ook volledig mee aan het rechercheonderzoek. Zo hebben wij onze camerabeelden al gedeeld met de recherche, in de hoop dat dit bijdraagt aan het opsporen van de dader."

Alle tips zijn welkom

Of de andere branden ook het werk zijn van een brandstichter is nog onbekend. Hierover zegt woordvoerder Kristianne van Blanken van de politie:
"Mensen suggereren dat er sprake is van brandstichting, maar dat is nog te vroeg. Wij begrijpen dat mensen schrikken van de situatie en deze zaak heeft zeker onze prioriteit. Uiteraard stellen wij alles in het werk om de oorzaak van de branden zo snel mogelijk te achterhalen. Daarbij zijn alle tips van mensen in de omgeving welkom."

Vervangende huisvesting

Hoe verder met de bewoners van het wooncomplex? Op woonzorgpark Het Westerhonk wonen overwegend mensen met een beperking. Zo ook de bewoners die hun complex in vlammen zagen opgaan. "Gelukkig gaat het erg goed met hen", zegt regiodirecteur Stempels. "Onze medewerkers hebben fantastisch werk geleverd bij het opvangen van de mensen, die nu elders op het terrein zijn gehuisvest. Wij zijn al bezig met nieuwbouw, er komen complexen die voldoen aan alle veiligheidseisen. Uiteindelijk zullen de bewoners hier onderdak krijgen. Tot die tijd hebben we een andere ruimte voor ze."

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland