Archief
WOS

Iconische piramide op terrein FloraHolland verdwijnt

Groothandelscentrum Pyramide verdwijnt volgend jaar van het terrein van bloemenveiling Royal FloraHolland. Het gebouw moet plaatsmaken voor een volledig nieuw pand.

Wie over de Middel Broekweg tussen Honselersdijk en Naaldwijk rijdt, kan de iconische blauwe piramide bijna niet missen. Het pand werd in oktober 1995 geopend. Bloemisten konden hier toen kleinschaliger en toch breed inkopen. Voor die tijd kon inkopen alleen via de klok.

In 2020 werd het 25-jarig bestaan nog groots gevierd met allerlei aanbiedingen en acties. Er waren toen zeven bedrijven met een breed assortiment tuin- en kamerplanten, bomen, snijbloemen en accessoires, decoratie- en bloembinderij artikelen. Ook werden er destijds ook allerlei demonstraties, workshops, cursussen en evenementen gehouden.

Leegloop

In de afgelopen jaren vertrokken de meeste bedrijven naar een andere locatie op het bedrijvenpark van FloraHolland. Volgens een woordvoerder van de bloemenveiling voldoet de Pyramide 'functioneel en technisch' niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Daarom wordt het gesloopt. Dat gebeurt op z'n vroegst in het eerste kwartaal van 2024.

Er komt een volledig nieuw pand te staan van 20.000 m2. Of die weer de vorm van een piramide krijgt, is niet duidelijk. "Wij gaan het vrijkomende perceel niet zelf ontwikkelen, dat laten we over aan de markt", aldus de woordvoerder.