Archief
Archief WOS

Archief WOS

Bomenkap in Zwethzone voor verbreding Wippolderlaan (N211)

Vanaf volgende week dinsdag worden er in de Zwethzone bij Wateringen kapwerkzaamheden uitgevoerd ten bate van de verbreding van de Wippolderlaan, zo heeft de gemeente Westland aangekondigd.

In opdracht van de provincie Zuid-Holland worden er 120 bomen en laag struikgewas gekapt. Dit ten behoeve van de zogenoemde reconstructieverbreding van de Wippolderlaan (N211) van 2x2 naar 2x3 rijstroken.

"Voor Westland is de realisatie van de verbreding van de N211 van groot belang. De N211 ontsluit samen met de N222 (Westlandroute) de zuidzijde van de Haagse regio en de gemeente Westland met haar agrologistieke bedrijventerreinen. De N211 is een van de drukste provinciale wegen van Nederland en de verwachting is dat het verkeer hier toeneemt. De reconstructie is dan ook hard nodig", verklaart de gemeente Westland.

Einde broedseizoen

De bomenkap start vanaf 15 augustus, omdat dan het broedseizoen eindigt. Het kappen van bomen en struiken wordt noodzakelijk genoemd om de kabels en leidingen te verleggen. Voor alle gekapte bomen en struiken worden er nieuwe inheemse soorten geplant. Dit wordt gefaseerd gedaan. "Hiermee wordt dan weer evenwicht gecreëerd tussen bereikbaarheid en het behoud van een groene en aangename leefomgeving voor de inwoners", aldus Westland.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de N211/Wippolderlaan is hier te vinden.

Provincie Zuid-Holland