Archief
Vockestaert

Vockestaert

Nieuw 'vliegend' wandelpad door boerenland

De Agrarische Natuurvereniging Vockestaert heeft een nieuw 'vliegend' wandelpad door het weidse polderlandschap van Midden-Delfland aangelegd.

Dit keer is het een rondje van zo’n 16 kilometer, die start bij het gemeentehuis in Schipluiden en die van dinsdag 8 augustus tot en met zondag 27 augustus gelopen kan worden.

De term 'vliegend' wandelpad is ontstaan vanwege het tijdelijke karakter van de wandelingen. Ook de voorzieningen, zoals bruggetjes en loopplanken over sloten om de route door het land mogelijk te maken, 'vliegen' in tijd en plaats.

De nieuwe route voert via de Tanthofkade de polder in. Tijdens de wandeling komt men, via een speciaal voor de route geplaatst ponton over het water, in het weiland van de familie Van der Ende. Via het eco-aquaduct over de A4 gaat de wandeling uiteindelijk weer terug naar Schipluiden. "Een waar avontuur door de polder", aldus Vockestaert.

De wandeling kan op eigen gelegenheid worden gelopen, maar honden en fietsen zijn in het weiland niet toegestaan. Ga naar de website van de natuurvereniging voor de routebeschrijving en het kaartje van deze tijdelijke wandeling.