Archief
PR

PR

Internationaal transportbedrijf Logisteed neemt BosDaalen over

Transportbedrijf BosDaalen komt in buitenlandse handen. De eigenaren van de Maasdijkse onderneming hebben besloten alle aandelen over te dragen aan Logisteed.

Het van oorsprong Japanse Logisteed werd in 1950 opgericht en is inmiddels met 803 vestigingslocaties actief in 28 landen. Het personeelsbestand beslaat nu ruim 46.000 medewerkers. Logisteed is gespecialiseerd in de behandeling en opslag van algemene goederen, evenals geconditioneerde logistiek voor farmaceutische en bederfelijke goederen.

"De samenwerking en overdracht van aandelen stelt ons in staat om onze groeiplannen te realiseren en onze positie in de markt te versterken. Samen met Logisteed hebben we de ambitie om de toppositie te bereiken in geconditioneerd groupagevervoer.", zegt algemeen directeur Aris van Daalen van BosDaalen. Groupage transport is het samenvoegen van verschillende kleine ladingen tot één grote lading. De naam en de bedrijfsstructuur blijven na de overname behouden.

BosDaalen ontstond in 2021 uit een fusie tussen de Westlandse transporteurs Cargoboss en Van Daalen Transport. Van Daalen en mede-eigenaar Gerard van den Bos zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking BosDaalen in staat stelt om gezonde groeimogelijkheden van personeel en bedrijf verder te verwezenlijken en de dienstverlening aan haar klanten naar een nog hoger niveau te tillen.