Archief
Granada via Wikimedia (CC)

Wielerspektakel Naaldwijk strikt Annemiek van Vleuten

Huidig olympisch- én wereldkampioene Annemiek van Vleuten staat op dinsdag 15 augustus aan de start van het Wielerspektakel in Naaldwijk.

Daarmee heeft het wielercomité een van de succesvolste vrouwen uit het profpeloton van dit moment gestrikt. Eerder werden ook al Europees kampioene Lorena Wiebes, Charlotte Kool, Maike van der Duin en Femke Markus vastgelegd.

Van Vleuten, die bezig is aan haar laatste seizoen, is in elk geval tot volgende week zondag de regerend wereldkampioene op de weg. Dit jaar schreef ze al de Ronde van Spanje en de Ronde van Italië op haar naam. In de Ronde van Frankrijk eindigde ze net naast het podium.

Omnium voor vrouwen

Het wielercomité in Naaldwijk heeft er dit jaar voor gekozen om tijdens het afsluitende omnium voor profs geen mannen, maar vrouwen uit te nodigen. "‘We zijn met name trots dat Annemiek van Vleuten het Wielerspektakel opgenomen heeft in haar afscheidstournee. Het is echt een van de allerlaatste keren dat het publiek deze grootheid in actie kan gaan zien. En natuurlijk zijn we ook zeer content met de komst van Kool, Markus, Van der Duin en Wiebes", aldus de organisatie in een persbericht.

Leontien van Moorsel

Het omnium begint om 19.00 uur en eindigt met een veiling van gesigneerde shirts van onder andere deze rensters. De volledige opbrengst komt ten goede aan Het Leontienhuis, een initiatief van viervoudig olympisch- en negenvoudig wereldkampioene Leontien Zijlaard - van Moorsel. Zij wil hiermee jonge mensen met een eetstoornis helpen. Zijlaard - Van Moorsel is zelf ook aanwezig in Naaldwijk.