Archief
SignBiblio

SignBiblio

Sportnieuws: Oefenzege Excelsior, Westlandia onderuit

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Donderdag

Judo - Nanco Krijthe doet volgende maand mee aan de EK judo voor junioren. De 20-jarige Maassluizer komt in actie in de gewichtsklasse tot 66 kilo. De EK beginnen op 7 september, Krijthe moet dan ook direct aan de bak. Op 10 september is er nog het teamevenement.

Woensdag

Voetbal - Excelsior Maassluis en Westlandia hebben dinsdagavond weer een oefenwedstrijd gespeeld. Excelsior kwam in eigen huis in actie tegen FC Rijnvogels en won, na een 0-1 ruststand, met 3-2. De doelpuntenmakers waren Gabri Urbanus, Pieter Langedijk en Ouanis Kellouh. Westlandia ging op Houtrust onderuit tegen Scheveningen: 2-1. Sergi Roeleveld was verantwoordelijk voor het enige Naaldwijkse doelpunt.

Dinsdag

Voetbal - Westlandia neemt per direct afscheid van Sem Nijbacker. Na twee jaar in het groen-wit gaat de verdediger een avontuur aan in Denemarken. Hij wil een contract afdwingen bij Aalborg. "Wij wensen Sem heel veel geluk en hopen dat hij zijn dromen kan najagen. Hopelijk zien we hem binnenkort aan de Europese top", aldus Westlandia op sociale media. Nijbacker voetbalde eerder in de jeugd van het Wateringse Velo.

Voetbal - Kirill Slutsky voetbalt komend seizoen voor Sportclub Monster. De 27-jarige aanvaller komt over van streekgenoot HVC'10. Zijn oude club degradeerde afgelopen zomer naar de derde klasse, terwijl Monster juist promoveerde naar de tweede klasse. Sportclub Monster haalde eerder al Youri Riepe van Honselersdijk.

Maandag

Tennis - Pieter de Lange heeft zondag in Eindhoven de Amjoy Cup onder 18 jaar gewonnen. De 17-jarige Maassluizer is daarmee de eerste Nederlandse winnaar in het enkelspel van dit internationale toernooi. De Lange was in de finale met 6-1 en 6-2 te sterk voor de Japanner Ryo Tabata.

Karten - Rosanne den Drijver (14) heeft zondag op overtuigende wijze een wedstrijd in Genk gewonnen. Met opnieuw een overwinning begint haar teleurstellende start van het seizoen langzaam in de vergetelheid te raken. "Ik heb nu twee wedstrijden gewonnen van de drie waarin ik gefinisht ben", zegt de jonge Naaldwijkse. De volgende GK4-race staat voor 1 oktober op de planning. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg in Zuid-België.