Archief
FC Rijnmond

FC Rijnmond

Richard Grootscholten terug bij Westlandia

Richard Grootscholten gaat per direct als hoofd voetbalbeleid aan de slag bij voetbalclub Westlandia. Daarmee keert de inmiddels 58-jarige oud-speler terug op het oude nest.

Grootscholten speelde in de jaren '80 en '90 meer dan 350 wedstrijden voor Westlandia 1 en was van 1996 tot 2001 hoofdtrainer bij de Naaldwijkse club. Later ging hij in die functie ook aan de slag bij streekgenoot Excelsior Maassluis.

De afgelopen jaren was de Naaldwijker werkzaam in het betaalde voetbal, onder andere als hoofd jeugdopleiding en technisch directeur bij clubs als Sparta Rotterdam, Feyenoord, Vancouver Whitecaps (Canada) en Legia Warschau (Polen). Een jaar geleden vertrok hij bij laatstgenoemde club.

"In de afgelopen maanden heeft een afvaardiging van het bestuur meerdere gesprekken gevoerd met Richard en hem gevraagd een belangrijke voetbaltechnische beleidsfunctie te gaan bekleden binnen de club. Richard heeft hier positief op gereageerd en wil graag de club, die hem zo aan het hart ligt, helpen de benodigde stappen te zetten", zo is te lezen op de clubsite. In zijn nieuwe functie is Grootscholten samen met de technische commissie verantwoordelijk voor het voetbalbeleid op korte en lange termijn voor de hele vereniging.