Archief
WOS

WOS

Naar de milieustraat? Neem een poststuk mee

Wie zijn of haar afval gaat brengen naar de milieustraat in Naaldwijk of Monster, moet behalve een identiteitsbewijs ook een poststuk meenemen. Dat hebben diverse bezoekers de afgelopen tijd te horen gekregen.

Voorheen volstond in veel gevallen alleen het tonen van een identiteitsbewijs om te bewijzen dat je uit Westland komt. Door de komst van het digitaal aangevraagde rijbewijs is nu ook het tonen van een poststuk verplicht.

"Het is al enkele jaren zo dat je bij de milieustraten moet aantonen dat je uit Westland komt. Dit om te voorkomen dat de gemeente kosten maakt voor het verwerken van afval dat niet van eigen inwoners afkomstig is", laat een woordvoerster van de gemeente Westland desgevraagd weten. "Op digitaal aangevraagde rijbewijzen staat geen gemeentenaam meer (afgifte van het rijbewijs geschiedt door de RDW). Daarom wordt tegenwoordig zowel een legitimatiebewijs als poststuk met adres gevraagd."

Tip ons!

Dit bericht is tot stand gekomen dankzij een tip. Deel ook jouw nieuws met ons! Bel met 0174-420893, mail naar nieuws@wos.nl of stuur een appje naar 06 - 5758 9278.