Archief
WOS

WOS

Motoragent op weg naar spoedmelding opzettelijk gehinderd, politie doet onderzoek

De politie doet onderzoek naar het ernstig hinderen van een motoragent, die in Maassluis met spoed onderweg was naar een kind in nood. Een scooterrijder reed opzettelijk in de weg, remde gevaarlijk en maakte trappende bewegingen naar de agent.

Het incident gebeurde op 4 juni even voor 12.45 uur, toen de motoragent onderweg was naar een incident aan de Haven in Maassluis. Daar was een auto met daarin een kind het water ingerold. De agent reed met zwaailichten en sirene.

Onderweg werd hij vanaf de Noorddijk ernstig gehinderd door een scooterrijder. Het ging om in de weg rijden, schoppen en gevaarlijk remmen, meldt een politiewoordvoerder van de eenheid Rotterdam aan fotopersbureau 112Maasmedia. Onderweg naar de Haven reed hij door de Heldringstraat, Elektraweg, Nijverheidstraat, Arie Krijgsmanstraat, Industrieweg en Chopinstraat. Daarbij werd hij nog steeds gehinderd door de scooterrijder.

De motoragent hoorde tijdens de spoedrit dat er inmiddels voldoende politiewagens aanwezig waren bij de melding en hij dus niet meer nodig was. De agent werd echter direct daarna naar een woninginbraak gestuurd. Daardoor kon hij de scooterrijder niet meer achtervolgen.

Onderzoek

De politiewoordvoerder laat weten dat de politie onderzoek doet naar de scooterrijder. Diens actie zou voor veel boosheid hebben gezorgd onder agenten, die daardoor erg gemotiveerd zijn om de scooterrijder op te sporen en aan te houden. In 2021 kwam er een motoragent om het leven in Rotterdam nadat hij opzettelijk werd aangereden. Met deze gebeurtenis in het achterhoofd en het ernstig hinderen van en trappen naar een agent die onderweg is om een kindje te redden, willen agenten niets liever dan de scooterrijder oppakken.

Het onderzoek loopt nog altijd. Mensen die beschikken over camerabeelden in de eerder genoemde straten kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis