Archief
WOS

WOS

Kamperen in de regen: 'Het is wat het is, we moeten er het beste van maken'

Regen, regen en nog eens regen. En dat in augustus. Het is niet de zomervakantie die veel mensen voor ogen hadden. Zeker niet op de camping, op Hoeve Bouwlust in Maasland proberen de gasten er het beste van te maken.

Ondanks het slechte zomerweer staat de camping aan de Oostgaag in Maasland helemaal vol. Voor veel mensen is dit hun vaste stekkie. "We staan hier nu voor het vierde jaar op rij", vertelt een stel uit Zevenhuizen. "Het weer is dit jaar wel heel slecht, maar het blijft genieten. Als het gaat regenen gaan we gewoon de voortent in en lekker een boek lezen, of een spelletje spelen."

Veel mensen op de camping komen uit de buurt. Een stel uit Monster zit in de voortent. Zij breidt een trui, hij kijkt tv. "Het is toch heerlijk, je hoeft niks. Als het slecht weer is, ga ik gewoon lekker breien", lacht de vrouw. "We komen uit Monster, dus ik ga af en toe even op en neer om een wasje te draaien", zegt ze. Haar man zit ernaast: "Het is lekker, af en toe een boodschapje doen. En verder hoeven we niks."

Tekst gaat verder onder de video.

Een zonnestraaltje

Maar niet iedereen kan zo makkelijk naar huis als het slechte weer aan blijft houden. "Wij komen uit Veldhoven, in Brabant", zegt een stel dat aan een bakkie koffie zit in de voortent. "Normaal gesproken zijn wij wel echte zonaanbidders. Volgend jaar gaan we weer lekker naar Frankrijk, ofzo." Maar het stel heeft een reden dat ze in Maasland op vakantie zijn. "Onze dochter woont hier en heeft twee weken geleden een baby gekregen, dus voor ons is er toch nog een zonnestraaltje in Maasland."

Een man uit Engeland stapt net op zijn fiets richting Delft om het stadje te gaan verkennen als het begint met regenen. "Ik kom uit het oosten van Engeland. Daar is het precies hetzelfde weer als hier, dus ik ben wel wat gewend", lacht hij. "Het lijkt wel alsof ik het slechte weer heb meegenomen hier naartoe."

Genoeg te doen

Voor de kinderen die zomervakantie hebben, is het natuurlijk ook jammer dat het slecht weer is. Maar er is op Hoeve Bouwlust wel genoeg te doen. "Er worden elke dag activiteiten voor ze verzonnen, er zijn speeltoestellen en ze kunnen de stal in om de koeien te voeren en bij de kalfjes te kijken", vertelt een campinggast. Regenpak aan en gaan dus.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maasland