Archief
SignBiblio

SignBiblio

Shenaya (13) helpt moeder voor operatie in buitenland

De Wateringse Sandra Rampersad kreeg in maart 2022 de diagnose buikvlieskanker. Haar dochter Shenaya roept nu op om te helpen een operatie die in Nederland niet mogelijk is, in Duitsland te laten uitvoeren.

In 2022 gaven artsen Sandra Rampersad nog maar een levensverwachting van een paar maanden. In het Leidse universiteitsziekenhuis LUMC is meteen gestart met chemotherapie. "Na vijf chemotherapieën kregen mijn mama en ik het goede nieuws", legt Shenaya uit. "De chemotherapie heeft de strijd tegen tumoren gewonnen. Mijn mama is geopereerd om de restant-tumoren te verwijderen. In juli 2022 heeft mijn mama de operatie ondergaan. Het goede nieuws, net voor de zomervakantie 2022, mijn mama is genezen verklaard."

Slecht nieuws

Maar net na de dertiende verjaardag van Shenaya in januari stort hun de wereld weer in. De ziekte is teruggekeerd, maar dit keer niet alleen in haar buikvlies. "Wij konden het niet geloven dat die rotziekte weer in ons midden is! De artsen in Nederland kunnen mijn mama niet meer helpen. De woorden van de artsen: 'uitbehandeld' en dat mijn mama nog maar een paar maanden te leven heeft. Mama en ik hebben zoveel gehuild", aldus Shenaya.

Behandeling in Duitsland

Waar in ons land met het behandeltraject is gestopt, is in België de behandeling verder opgepakt en wel zodanig dat de moeder van Shenaya nu een operatie in Duitsland kan ondergaan. "Het behandeltraject in België heeft ons met eigen financiële middelen al een bedrag van 84.000 euro gekost. Voor de operatieve behandeling in Duitsland komen wij nog een bedrag te kort van 120.000 euro. Duitsland is echt onze laatste hoop!"

Om het bedrag bij elkaar te krijgen is Shenaya een crowdfunding-actie begonnen. Er zijn inmiddels 1.268 donaties gedaan met in totaal een bedrag van 52.862 euro. Klik hier voor meer informatie over de actie.