Archief
SignBiblio

SignBiblio

Ondanks slechte weer meer deelnemers aan Hoekse avondvierdaagse

Hoewel de weersomstandigheden deze week wat tegenvallen, heeft de organisatie van de avondvierdaagse in Hoek van Holland aan deelnemers geen gebrek. "We zitten zelfs net iets boven het aantal aanmeldingen van vorig jaar", zegt voorzitter Vivian van Rijn.

Woensdag was er nog sprake van een eventuele afgelasting vanwege noodweer, maar de wandelaars konden toch van start. En dat deden ze ook, ondanks de stromende regen.

De belangstelling is volgens Van Rijn 'heel goed'. "We hadden vooraf een beetje vrees dat mensen niet wilden lopen, want de weersverwachtingen waren niet positief. Dus we dachten dat er minder animo zou zijn. Maar het overtreft onze verwachtingen, er is heel veel animo. We zitten zelfs net iets boven het aantal aanmeldingen van vorig jaar." En waar het evenement vroeger vooral voor kinderen was, ziet de organisatie de laatste jaren steeds meer volwassenen meedoen.

De avondvierdaagse duurt nog twee dagen. Donderdag gaat de route traditioneel over het Recreatieoord. Vrijdag is de slotavond en worden de lopers feestelijk binnengehaald op het Brinkplein.

Beluister het hele gesprek met Vivian van Rijn in De WOS van 4 tot 6: