Archief
WOS

WOS

Westland een van de minst groene gemeenten: 'Kan ik haast niet geloven'

Als het gaat om groen in de gemeente, komt Westland slecht uit de bus. Sterker nog: De gemeente behoort tot de minst groene van Nederland.

Dat blijkt uit cijfers op de website waarstaatjegemeente.nl. Volgens die cijfers scoort Katwijk het slechtst, gevolgd door Westland. In Westland zou 21 procent oppervlakte groen per buurt zijn. Helemaal accuraat zijn de cijfers overigens niet. Ze komen namelijk uit 2021. Recentere cijfers zijn er (nog) niet. Maar hoe kijken de Westlanders eigenlijk zelf tegen hun gemeente aan?

'Kan ik haast niet geloven'

Als we de straat opgaan, horen we gemengde reacties. Maar het merendeel is toch verbaasd over de cijfers. "Kan ik haast niet geloven. Ik kom uit Poeldijk en daar zie ik prachtige tuinen. Goed onderhouden, sommige", vertelt een voorbijganger. Een jonge vrouw vult aan: "Je hebt veel parken en water, dus dat is wel leuk." Wat haar betreft is er genoeg groen in de gemeente. "Het kan altijd groener, maar ik vind het al best wel goed", vertelt ze. Hier sluiten meer Westlanders zich bij aan. Al wordt wel aangegeven dat het onderhoud soms beter kan.

'Alles is bebouwd'

Toch zijn er ook mensen die het eens zijn met de cijfers. "Er zijn alleen maar huizen, alles is bebouwd. Er moet gewoon veel meer groen komen en meer ruimte", vertelt een vrouw. Ook wordt er vergeleken met het oosten van het land. "Ik rijd regelmatig naar Overijssel en Ermelo. Daar is het wel groener, dat wel. Maar ik vind het hier niet tegenvallen", zegt iemand.

Tekst gaat verder onder de video.

De gemeente Westland is onlangs wel gestart met het vergroenen van de dorpskernen. Zo worden er nieuwe plantenbakken geplaatst en hangen er meer bloemen aan de lantaarnpalen. Het is afwachten wat dat met de volgende cijfers gaat doen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland