Archief
WOS

WOS

Patty exposeert bijzondere oesters in Douanehuisje: 'Geen oester is hetzelfde'

Het Douanehuisje in Maassluis staat deze maand in het teken van een bijzondere expositie. Een expositie over de unieke hobby van Patty van der Linden: Het beschilderen van oesters die ze zelf van het strand raapt.

"Hier liggen eigenlijk allemaal oesters uit het Grevelingenmeer en een deel komt uit Frankrijk", zo begint Van der Linden. Inmiddels is er in het Douanehuisje een flinke verzameling oesters te vinden. Er is alleen iets bijzonders met deze oesters. Patty heeft ze namelijk allemaal beschilderd, met name in Delfts blauwe stijl. "De ene keer heb ik Delftse tafereeltjes, dan weer bloemen." Maar van der Linden schildert ook op aanvraag. "Mensen vragen soms of ik iets maak voor de geboorte van een baby, vanwege de symboliek van de oester. Dus zo rol je van het een in het ander. Geen oester is hetzelfde", aldus de schilderes.

'Net of de oester om blauw vraagt'

De blauwe kleuren komen eigenlijk in iedere oester wel terug. "Zelf vind ik blauw het mooiste passen bij de oester. Ik heb ook roze en beige geprobeerd, maar dat is het allemaal net niet. Het is net of de oester om blauw vraagt", aldus Van der Linden. Ze steekt veel tijd in het beschilderen van de oesters. "Met de kleine ben ik anderhalf uur bezig en met de grote oesters twee en een half uur. Er zit toch wel een hoop werk aan."

WOS

Augustus

De hele maand augustus is de expositie te bezoeken. Iedere zaterdag- en zondagmiddag zijn de deuren van het Douanehuisje dan geopend voor publiek. Van der Linden hoopt op veel publiek. "Zou ik wel heel gezellig vinden ja. Ik heb ook nog een leeg gastenboek, dus dat zou ik graag vol krijgen", vertelt ze. De expositie is er niet alleen om te bekijken, maar je kunt er ook kopen. "De kleine sleutelhangers zijn zo'n vijf euro en de hele ingewikkelde oesters zijn maximaal 40 euro. Maar dat is dan ook echt het uiterste", aldus Van der Linden.

Het Douanehuisje in Maassluis WOS

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis